Voinko uusia ESTA-lupani?

Julkaistu: Apr 24, 2019, Muokattu: Jul 25, 2019 | Tunnisteet: ESTA, ESTA-uusinta, ESTA-vanhentuminen

Jos mietit miten voit uusia ESTA-hakemuksen, Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos ei tällä hetkellä salli ESTA-hakemusten uusimisia viisumivapausohjelman kautta. Jos siis olet tarkistanut ESTA-hakemuksesi tilan ja tila on joko “hakemus vanhentunut” (“application expired”) tai “hakemusta ei löytynyt” (“application not found”), sinun on lähetettävä uusi ESTA-hakemus. Vastaavasti jos olet hiljattain saanut uuden passin, sinun on haettava ESTA-lupaa uudelleen. Koska ESTA on pohjimmiltaan sähköinen matkustuslupa, sinun on täytettävä hakemus verkossa ja maksettava palkkio. Aktiivisten tai vanhentuneiden ESTA-hakemusten kestoa ei myöskään voi pidentää.

Miten minun pitäisi uusia ESTA-hakemukseni?

Yhdysvalloissa kävijöillä on harhakäsityksiä ESTA-hakemustensa uusimisesta turhaan. ESTA on uusittava vain, jos se vanhenee ennen Yhdysvaltoihin matkustuspäivää. Uuden ESTA-luvan saaminen ei nollaa niiden päivien määrää, jonka voit viipyä Yhdysvalloissa, eikä se johda minkäänlaiseen suosimiseen rajavartioiden keskuudessa, jotka käsittelevät pyyntösi saapua Yhdysvaltoihin.

Täytyykö minun odottaa ESTA-lupani vanhenemista ennen kuin voin hakea sitä uudelleen?

Ei, voit hakea uutta ESTA-lupaa riippumatta siitä, onko sinulla voimassa oleva lupa. Voit hakea uutta ESTA-lupaa nykyisen lupasi vanhenemista ennen tai sen jälkeen.

Olen hakemassa lupaa uudelleen, mutta saan varoituksen olemassa olevasta hakemuksesta, mitä minun pitäisi tehdä?

Jos olet hakemassa uutta ESTA-lupaa vaikka edellinen ESTA-lupasi on vielä voimassa, järjestelmä antaa varoituksen ilmoittaen että “tälle passille löytyi voimassa oleva ja hyväksytty lupa, jossa on yli 30 päivää jäljellä. Jos lähetät tämän hakemuksen, sinun on maksettava tästä hakemuksesta ja nykyinen voimassaoleva lupa peruuntuu.” Jos haluat jatkaa kumoten aiemman hakemuksesi, voit jatkaa ja aiempi ESTA-lupasi vanhenee välittömästi ja uusi ESTA-hakemuksesi liitetään passisi tietoihin. Kun ESTA-lupasi on hyväksytty, se on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä tai passisi vanhenemiseen saakka, riippuen siitä, kumpi näistä tapahtuu ensin. ESTA-lupaa voi käyttää useampaan vierailuun tämän kahden vuoden jakson aikana, kunhan oleskelusi ei ylitä 90 päivän yhteismäärää, eikä CBP totea sinua henkilöksi, joka yrittää asua Yhdysvalloissa väärinkäyttämällä viisumivapausohjelmaa.

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa