Voiko ESTA-lupaa käyttää useampaan käyntiin Yhdysvalloissa?

Julkaistu: Nov 11, 2019, Muokattu: Nov 11, 2019 | Tunnisteet: ESTA-säännöt, ESTA-hakemus, Useita merkintöjä sisältävä ESTA

Johdanto

ESTA-lupaa voi käyttää useampaan käyntiin Yhdysvalloissa. ESTA-luvan saaneiden hakijoiden on kuitenkin syytä huomata, että Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksella (CBP) on valtuudet evätä kenen tahansa matkustajan pääsy maahan Yhdysvaltain rajalla. Mikäli siis CBP:n virkailija saa sen käsityksen, että ESTA-hakija väärinkäyttää viisumivapausohjelman sääntöjä, on CBP:n rajavirkailijoilla oikeus kieltää ESTA-hakijalta pääsy Yhdysvaltoihin.

Onko olemassa jokin rajoitus sen suhteen, kuinka monta kertaa voin saapua Yhdysvaltoihin 90 päivän ajanjakson aikana?

Ei, rajanylitysten määrää ei ole rajoitettu, mutta mikäli CBP:n rajavirkailija epäilee epärehellistä toimintaa tai minkäänlaista epäilyttävää toimintaa, hänellä on oikeus evätä ESTA-luvan saaneelta hakijalta pääsy Yhdysvaltoihin.

Olen jo viettänyt 90 päivää Yhdysvalloissa aiemmilla käynneilläni, voinko käydä maassa uudelleen seuraavan muutaman viikon tai kuukauden aikana?

CBP saattaa epäillä, että ESTA-hakija pyrkii rikkomaan viisumivapausohjelman ehtoja ja evätä tämän perusteella pääsyn maahan, mikäli ESTA-hakija vierailee Yhdysvalloissa toistuvasti ja on jo ylittänyt 90 päivän rajan aiemmilla matkoillaan Yhdysvaltoihin usean kuukauden aikana.  Mikäli matkailija on jo viettänyt 90 päivää Yhdysvalloissa ja haluaisi viettää Yhdysvalloissa lisää aikaa tulevaisuudessa, hänen on haettava B2-turistiviisumia, joka antaa luvan saapua Yhdysvaltoihin korkeintaan 6 kuukauden pituisille käynneille. Mikäli matkailija haluaa viettää Yhdysvalloissa enemmän aikaa kuin ESTA-lupa, B1-liiketoimiviisumi tai B2-turistiviisumi sallii, kannattaa hänen pyytää neuvoa maahanmuuttoasianajajalta saadakseen tietoa muista viisumeista – niin maahanmuuttoa koskevista kuin muistakin.

Yhteenveto

ESTA-lupaa voi käyttää useampaan käyntiin Yhdysvalloissa. Mikäli henkilö päätyy tilanteeseen, jossa hän haluaa käydä Yhdysvalloissa toistuvasti yli ESTA-luvan salliman 90 päivän, saattaa B-1- tai B-2-vierailijaviisumi olla parempi vaihtoehto. Muussa tapauksessa matkailija voi turvautua muihin viisumivaihtoehtoihin, niin maahanmuuttoviisumeihin kuin muihinkin.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA