Viisumi Seattleen, Yhdysvaltain Washingtoniin

Julkaistu: Oct 14, 2019, Muokattu: Oct 14, 2019 | Tunnisteet: ESTA, USA Visa

Viisumi Seattleen, Yhdysvaltain Washingtoniin

Seattleen matkustaminen

Seattle on luoteisen Tyynenmeren helmi ja syystäkin suosittu turistikohde ympäri vuoden. Kyseessä on rikkaan historian omaava paikka, joka on jatkuvasti Yhdysvaltain viiden nopeimmin kasvavan kaupungin joukossa, ja sillä on runsaasti tarjottavaa kaikenlaisille turisteille. Käynti Seattlessa antaa sinulle unohtumattomia muistoja nähtävyyksistä vuosisatojen ajalta, taiteesta ja kulttuurista ympäri maailman, maailmanluokan urheilutapahtumista, häikäisevistä rannikkomaisemista sekä kaikki muut ainekset, joista unelmaloma koostuu. Lue lisää parhaista matkavinkeistämme sekä tietoja siitä, tarvitsetko Seattleen viisumin vai ESTA-luvan.

Yhdysvaltain viisumi vai ESTA-lupa – tiedosta erot ennen Seattleen matkustamista

Monet ensimmäistä matkaa Seattleen suunnittelevat hämmentyvät siitä, mitä asiakirjoja heillä tarvitsee olla passin lisäksi. Moni ei ole varma siitä, tarvitseeko viisumin vai ei, ja on todennäköisesti kuullut jotakin ESTA-luvasta aiemmin, mutta ei tiedä, mitä eroa ESTA-luvan ja viisumin vaatimuksilla on, tai että eroa ylipäätään on. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) EI ole viisumi. Se on matkustuslupa, joka koskee vain tiettyjen maiden kansalaisia, joilla on oikeus matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia viisumivapausohjelman nojalla. Lista ohjelmaan kuuluvista maista löytyy Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston sivuilta, ja ESTA-luvan tarkoitus on varmistaa, että jokaisella matkustajalla, joka aikoo saapua maahan ilman viisumia, on myös oikeus tehdä niin. Ilman viisumia ohjelman maista saapuva matkailija voi oleskella maassa korkeintaan 90 päivää huvimatkailua varten tai tiettyjä rajattuja liiketoimia varten. Muihin tarkoituksiin, kuten työskentelyyn, opiskeluun ja avioliittoon, tarvitaan asianmukainen viisumi. Tiivistettynä, jos tarvitset Seattleen viisumin, et tarvitse ESTA-lupaa; jos et tarvitse viisumia, tarvitset ESTA-luvan.

ESTA-luvan hakeminen

Tärkeä ero ESTA-luvan ja viisumihakemuksen välillä on se, että kun viisumia haetaan henkilökohtaisesti Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista, ESTA-luvan saa verkossa Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston sivujen kautta. Annat vain pyydetyt tiedot, suoritat maksun ja odotat, että järjestelmä tarkistaa kelpoisuutesi matkustaa ilman viisumia. Saat ilmoituksen asiasta vähän tämän jälkeen. ESTA on voimassa kaksi vuotta, joten jos käyt Yhdysvalloissa uudelleen tuona aikana, sinun ei tarvitse hakea ESTA-lupaa uudelleen. Mikäli uuden käyntisi syy ei kuitenkaan täytä viisumivapausohjelman ehtoja, sinun on haettava viisumia Seattlessa käyntiä varten.

Seattlen historia: sinnikkyyttä ja elpymistä

Intiaanit olivat viljelleet ja asuttaneet nykyisen Seattlen alueen maita lähes neljän vuosituhannen ajan ennen eurooppalaisten uudisasukkaiden saapumista. Näiden lukemattomien vuosien paino ja voima tuntuu lähes käsin kosketeltavana kaupungin ilmapiirissä ja heijastuu sen pysyvässä voimassa. Seattle on käynyt läpi useiden taloudellisten nousukausien nousut ja laskut, kuten puualan kulta-ajan sekä kultakuumeen. Vuoden 1893 paniikki sekä 1930-luvun lama iskivät kaupunkiin kovalla kädellä, mutta se piti sinnikkäästi pintansa ja jatkaa vahvana nykyäänkin. Nykyään kaupunki ylpeilee kukoistavalla lentokone- ja teknologiateollisuudellaan, jotka pitävät kaupungin houkuttelevana ja raikkaana. Lähes 700 000 asukasta asuttavat noin 220 neliökilometrin kokoista vehreää kukkulaista aluetta. Lauhkea meri-ilmasto tekee vuodenajoista mukavia ilman äärimmäisiä sääilmiöitä.

Metallisia ja lasisia maamerkkejä

Seattleen tutustuminen on yksinkertaisesti aloitettava kuuluisalta Space Needle -tornilta. Tämä on ehdoton maamerkki, joka tarjoaa henkeäsalpaavat 360° näkymät kaupungin horisonttiin ja ympäröiville vuorille, sekä hurmaavia ja hienostuneita päivällismahdollisuuksia vaikuttavassa 184 metrin korkeudessa. Aivan Space Needle -tornin vieressä sijaitsee Chihuly Garden and Glass, joka jo itsessään on mahtava nähtävyys. Maailmankuulun lasinveistäjä Dale Chihulyn luoman lasitalon 30 metrin korkuinen värillinen lasi, jonka väriskaala vaihtelee keltaisen, punaisen ja meripihkan värien välillä, salpaa henkesi.

Museot ja taide

Jos suunnittelet käyntiä Seattlessa talvella ja sää ei ole parhaimmillaan, valinnanvaraa on silti runsaasti. Kaupungin runsas museovalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin. Frank Gehryn suunnittelema Museum of Popular Culture saa sinut uppoutumaan nykymusiikin ja -taiteen juuriin, tarjoten aimo annoksen paikallisylpeyttä (Nirvana? Jimi Hendrix?). Voit jopa luoda oman Seattle-äänesi museon kuuluisassa Sound Lab -äänilaboratoriossa. The Museum of History and Industry esittelee Seattlen rikasta perintöä ja kertoo tarinoita merkittävistä ihmisistä, jotka rakensivat kaupungista sen Tyynenmeren luoteisosan kruununjalokiven, joka se nykyään on. Monivivahteista taidekokoelmaa kaipaavan - intiaanien taidetta, Warhol sekä Pollock kaikki yhden katon alla - kannattaa varata aikaa Seattle Art Museumissa vierailulle, sekä piipahtaa myös ilmaisessa ja aina avoinna olevassa Olympic Sculpture Park -puistossa, jossa nykyaikaiset veistäjät esittelevät töitään rannalla.

Luonto kaupungissa ja sen ulkopuolella

Sinun ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas kaupungista nähdäksesi mitä eksoottisimpia eläimiä: Woodland Park Zoo ja Pacific Science Centre häikäisevät ympäri maailmaa tulevilla eläin- ja hyönteislajikokoelmillaan. Seattle Aquarium tarjoaa upean katsauksen merieläinten elämään lähes 500 000 litran altaassa Pier 59:llä. Rannikolla pääsee liikkumaan Washington State Ferry -laivoilla tai lentämään alueen yli vesitasolla, jolloin voit kokea Seattlen raa’an luonnon suoralta kädeltä.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa