Viisumi Denveriin, Yhdysvaltain Coloradoon

Julkaistu: Oct 14, 2019, Muokattu: Oct 14, 2019 | Tunnisteet: ESTA, USA Visa

Viisumi Denveriin, Yhdysvaltain Coloradoon

Johdanto

Denver on nousussa oleva alue Yhdysvalloissa. Koska tarjolla on runsaasti tekemistä niin ulkona kuin sisätiloissa, ei ole yllättävää, että sen suosio myös turistien keskuudessa on kasvanut ympärivuotisesti. Tämä opas tarjoaa matkailijoille tietoa Denverissä käymisestä sekä käsittelee ESTA-luvan ja viisumin hankkimisen eroja Denveriin matkustamista varten.

ESTA-lupa vai Yhdysvaltain viisumi Denveriin?

Denver on ihana matkakohde, sillä tutkiskeltavaksi on tarjolla monia erilaisia alueita, jotka saavat sinut haluamaan tulla takaisin useampaan kertaan, mutta maahantuloa koskevat vaatimukset saattavat hämmentää ensikertalaista. Ennen matkustamista matkailijoiden on saatava joko ESTA-lupa tai viisumi Denveriin, sillä nämä luvat mahdollistavat maahan saapumisen.

Mitä eroa ESTA-luvalla ja viisumilla on?

Merkittävin ero ESTA-luvan ja viisumin välillä on se, että viisumin hakuprosessi on huomattavasti tiukempi ja kalliimpi, ja siinä vaaditaan kasvokkain tapahtuva haastattelu Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä. Toisaalta, jos olet jonkun sellaisen maan kansalainen, joka on mukana Yhdysvaltain viisumivapausohjelmassa, voit välttyä tältä hässäkältä hakemalla sähköistä matkustuslupaa nimeltä ESTA viisumin sijaan. ESTA-luvan saamiseksi voit yksinkertaisesti täyttää verkossa lomakkeen ja maksaa pienen maksun. ESTA on voimassa kaksi vuotta ja sitä voi käyttää useampaan matkaan niin, että voit viipyä Yhdysvalloissa yhteensä 90 päivää. Jos haluat oleskella Yhdysvalloissa enemmän kuin 90 päivää, sinun on haettava viisumia, vaikka olisit viisumivapausohjelman jäsenmaan kansalainen. ESTA-hakemukset käsitellään yleensä välittömästi, mutta jos hakemuksesi ei mene läpi, sinun on hankittava viisumi Denveriin. Suositus on, että ESTA-hakemus pitäisi lähettää vähintään kolme päivää ennen suunniteltua matkustusajankohtaa. Jos olet unohtanut hakea ESTA-luvan, voi sen hakeminen lentokentällä olla mahdollista, mutta lupaa suositellaan haettavaksi etukäteen, sillä et pysty saamaan viisumia Denveriin niin lyhyellä varoitusajalla, jos hakemuksesi hylätään.

Miksi kannattaa matkustaa Denveriin?

Kalliovuorten juurella sijaitseva Denver on poikkeuksellinen lomakohde. Kukoistavan kulttuurielämän, palkittujen ravintoloiden, tulikuuman musiikkiskenen, 300 päivää vuodessa paistavan auringon ja ystävällisen paikallisväestön myötä Denverissä käynti on kuin saapuisi yhteen maan suosituimmista leikkikentistä. Usein nimellä "The Mile High City" (se sijaitsee tarkalleen ottaen mailin, eli 1,6 kilometrin korkeudella merenpinnasta) tunnettu upea kaupunki ottaa parhaat puolet niin itään levittäytyvistä laajoista Suurista tasangoista kuin Kalliovuorten henkeäsalpaavista näkymistä lännessä, ja näiden välistä löytyy runsaasti nautittavaa.

Denverin pakolliset nähtävyydet

Denver Art Museumilla on maailman laajin Amerikan alkuperäisasukkaiden taidekokoelma sekä 68 000 muuta teosta aina vanhan lännen klassikoista matkailunäyttelyihin ja eurooppalaisiin mestareihin. Denver Botanic Gardens levittäytyy yli 9 hehtaarin alueelle ja pitää sisällään erilaisia teemapuutarhoja sekä amfiteatterin, jossa kävijöille on tarjolla erilaisia konsertteja kesäkuukausien aikana. Cherry Creekin penkoilla sijaitsee Four Mile Historic Park, jossa kävijät voivat tutustua Denverin vanhimpaan rakennelmaan, Four Mile Houseen. Tämä oli viimeinen pysähdyspaikka väsyneille matkailijoille matkalla länteen Cherokee Trailia pitkin; paikka, jossa sai pestä pois polulla kertyneet pölyt, nauttia juotavaa ja kotitekoista ruokaa, sekä ummistaa silmänsä hetkeksi ennen Denveriin suuntaamista.

Ruoka ja juoma Mile High Cityssä

Kävele tai mene ilmaisella 16th Street Mall -bussilla käymään Larimer Squarella ja Union Stationilla historiallisella Lodon alueella (nimi tulee sanoista Lower Downtown). Vanhojen viktoriaanisten rakennusten sisältä löytyy runsaasti kauppoja, ravintoloita, kahviloita, baareja sekä panimopubeja. Denverissä sijaitsee useita keittiömestarien omistamia ravintoloita, joista osa esiintyy säännöllisesti Travel Channelilla, Food Networkissä ja Top Chef -ohjelmassa. Matka Denveriin tarkoittaa matkaa herkkusuun paratiisiin, sillä kaupungin ruokakulttuuri on vahva ja värikäs, tarjolla on kaikkea puu-uunipizzoista lihaleikkeisiin ja gourmet-suklaaseen. Paikallisten suosima meksikolainen ruoka on läsnä läpi kaupungin, kuten myös suuri joukko muita kansainvälisiä ruokakulttuureja. Denverin paikallinen olutkulttuuri on saanut aikaan 100 panimopubia, panimoa ja kapakkaa. Kaupungista löytyy Amerikan vanhimpia panimoyrityksiä ja siellä tuotetaan enemmän olutta kuin missään muussa osavaltiossa. Kuuluisa Denver Beer Trail vie sinut kuuluisimpien panimojen kulissien taakse, joissa tuotetaan maan parhaat käsintehdyt oluet.

Musiikki ja yöelämä

Denverin yöelämä on aina eloisa ja kuhiseva paikka. Denverin musiikkiskenestä on noussut esiin tunnettuja esiintyjiä, kuten The Fray, The Lumineers ja DeVotchka, monien muiden joukossa. Viikon jokaisena iltana esiintyy laaja valikoima eri tyylilajien artisteja klubeilla ja eri esiintymislavoilla ympäri kaupungin. Musiikin ystävät, riippumatta suosimastaan tyylilajista, eivät halua jättää väliin tilaisuutta nauttia esityksestä Red Rocks Amphitheatrella. Tämä niin turistien kuin paikallisten joukossa suurta suosiota nauttiva ikoninen esiintymislava salpaa henkesi kauniine punaisine hiekkakivirakennelmineen tarjoten näkymän Denverin horisonttiin.

Urbaani luovuus kohtaa ulkoilmaseikkailun

Aina varhaisista vaiheistaan Pike’s Peakin kultakuumeen aikana nykypäivään saakka, Denverin väestö on aina ollut yhdistelmä luovaa ja seikkailunhaluista väkeä. Matka Denveriin jättää kävijään jälkensä kaupungin rikkaan kulttuurisen monipuolisuuden ja taiteellisuuden ansiosta tarjoten samalla runsaasti mahdollisuuksia ulkoilmaseikkailuihin, kuten vaeltamiseen, jalkapallo- tai baseball-pelissä käymiseen tai yksinkertaisesti kaupungilla pyöräilyyn. Varmaa on se, että hupia ja kauneutta on tarjolla liian paljon vain yhtä matkaa varten!

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa