Viisumi Chicagoon, Yhdysvaltain Illinois’hin

Julkaistu: Sep 22, 2019, Muokattu: Nov 09, 2019 | Tunnisteet: ESTA, USA Visa

Viisumi Chicagoon, Yhdysvaltain Illinois’hin

Johdanto

Chicago, joka oli aikoinaan pieni linnake Chicago-joen varrella, on nykyään Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki tunnetaan erityisesti museoistaan ja erinomaisesta arkkitehtuurista, mutta ei pelkästään näistä asioista. Jokainen Chicagossa vieraileva huomaa helposti, että tunne kiertomatkalla olosta lämmittää. Toistuvat terävät tuulet, mahtavat näkymät Lake Michiganille, kuumat kesät ja jäätävän kylmät talvet muiden mielenkiintoisten faktojen ohella tekevät Chicagosta kokonaisuutena parhaan kiertomatkakohteen. Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa matkailusta sekä auttaa matkailijoita määrittämään, tarvitaanko Chicagoon saapumista varten ESTA-lupa vai viisumi.

ESTA-lupa vai Yhdysvaltain viisumi Chicagoon?

ESTA on hakemusjärjestelmä verkossa viisumivapausohjelman 39 maan kansalaisille. ESTA on viisumivapaus, jonka avulla matkailijat voivat käydä Yhdysvalloissa korkeintaan 90 päivän matkalla huvi-, liiketoiminta-, läpikulku- tai lääketieteellisissä tarkoituksissa. Mikäli matkailija ei ole kelpoinen saamaan ESTA-lupaa, häneltä vaaditaan viisumi Chicagoon saapumiseksi. Viisumihakemus vie huomattavasti kauemmin ja siihen vaaditaan henkilökohtainen haastattelu Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä.

Sähköinen matkustuslupajärjestelmä (ESTA)

ESTA otettiin käyttöön vuonna 2009 Yhdysvaltoja koskevien matkustusrajoitusten helpottamiseksi monien Euroopan maiden kohdalla. ESTA-luvan hakeminen on helppoa ja edullista, käy vain katsomassa osoitteessa https://viralliset-esta.fi/viisumivapausohjelma/ nähdäksesi, kelpaavatko kansalaisuutesi ja passisi tyyppi ESTA-luvan hakemiseen.

Jos olet kelpoinen saamaan ESTA-luvan, sinun tarvitsee vain hakea lupaa verkossa ja täyttää verkkolomake. Useimmissa tapauksissa hakemus hyväksytään tai hylätään lähes välittömästi, mutta suosittelemme silti tekemään hakemuksen varhaisessa vaiheessa. Kun hakemus on hyväksytty, ESTA-lupa on voimassa kaksi vuotta tai passin vanhenemiseen saakka, kumpi näistä tapahtuukaan aiemmin.

Yhdysvaltain viisumi

Viisumi on Yhdysvaltain ulkomailla sijaitsevan suurlähetystön tai konsulaatin myöntämä asiakirja, jonka nojalla vieraan maan kansalainen voi saapua Yhdysvaltoihin. Jos maasi, jonka kansalainen olet, ei ole mukana viisumivapausohjelmassa, on hyvin todennäköistä että tarvitset Chicagoon saapumista varten viisumin.

Saatavilla on erilaisia viisumeja riippuen käyntisi tarkoituksesta ja siitä, kuinka pitkään haluat viipyä. Viisumi saattaa sallia saapumisen maahan useita kertoja, tai vain rajoitetun määrän. Viisumin saamisessa saattaa kestää kauan, joten kannattaa olla yhteydessä paikalliseen Yhdysvaltain suurlähetystöön tai konsulaattiin ja varmistaa, että viisumisi voidaan myöntää ajoissa matkustusajankohtaasi ajatellen. Hyväksytyn ESTA-luvan tai voimassaolevan Yhdysvaltain viisumin omaavat henkilöt voivat aloittaa matkasuunnitelmien teon.

Nähtävyydet ja mitä Chicagossa kannattaa tehdä

Chicago tarjoaa runsaasti kiehtovia nähtävyyksiä, kuten Lake Michiganin rannat, museoita, eläintarhoja sekä upeita arkkitehtonisia mestariteoksia. Buckingham Fountain on Chicagon kuuluisa symboli Grant Parkissa, kun taas Lloyd Wright Preservation Trust on arkkitehtoninen nähtävyys, johon turistit voivat tutustua Oak Parkissa. The Brookfield Zoo ja Lincoln Park Zoo ovat suurimmat eläintarhat, the Museum of Science and Industry ja the Field Museum of Natural History lukeutuvat maailman parhaiden museoiden joukkoon. Voit viihdyttää itseäsi myös käymällä komediaesityksissä kuuluisilla komediaklubeilla tai osallistumalla päiväkierroksille ympäri kaupunkia, joita tehdään sekä laivoilla että busseilla.

Yöpymis- ja ruokailupaikat.

Yöpyminen Chicagossa ei ole ongelma, sillä majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti aina edullista hostelleista hintavampiin vuokra-asuntoihin ja hotelleihin. Joitakin luksushotelleja, jotka tarjoavat laadukkaita vieraanvaraisuuspalveluja, ovat the Peninsula Hotel ja the Intercontinental Hotel Chicago. DeWitt Placen huoneistohotelli ja muut hostellit, kuten IHSP Chicago Hostel ja the Urban Holiday Lofts, ovat hyviä majoituspaikkoja turisteille Chicagossa.

Toinen hyvä seikka on, että Chicagossa ruoan tai juotavan löytäminen ei ole ongelma. Katujen varsilta löytyy runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat sinulle makeita Chicagolle ominaisia herkkuja.  Lounas Alineassa tai donitsit Doughnut Vaultilla ovat mahtava ajatus jokaiselle kaupungissa käyvälle turistille, eikä myöhäisillan hetkiä 404 Wine Barissa ja Andy`s Jazz Barissa muiden laadukkaiden baarien ja klubien ohella sovi unohtaa.

Liikkuminen ja ostosten teko Chicagossa.

Chicagossa vierailevat turistit pääsevät helposti liikkumaan kaupungissa vuokra-autoilla tai omilla autoilla, sillä kaikilla nimetyillä kaduilla on numerot, jotka kertovat, missä ne sijaitsevat. Joitakin autonvuokrausyhtiöitä, jotka löytyvät joko lentokentältä tai kaupungista, ovat Thrifty, Dollar, ja Enterprise. Junat ja bussit pitävät huolen Chicagon julkisesta liikenteestä. Chicago Transit Authority on julkisen liikenteen ensisijainen liikennöitsijä ja se huolehtii kaikista El-busseista sekä joistakin junista, kun taas Blue Linen ja Red Linen junat kulkevat 24 tuntia päivässä.

Ostoskeskuksista, kauppakeskittymistä ja vähittäiskaupoista löytyy kaikkea, mitä Chicagossa ollessaan tarvitsee. Muutamia suurimmista ostoskeskuksista ovat 900 North Michigan Shops ja the Magnificent Mile, mutta lahjoja voi ostaa myös Accent Chicagosta, vaatteita Akiralta, ja tiedonjanoon löytyy helpotus Abraham Lincoln Book Shopista.

Chicagossa vieraileminen on yleisesti ottaen hyvä idea, jos etsit kiehtovaa turistikohdetta. Lähes kaikki on lumoavaa, aina kaupungin sijainnista Lake Michiganin rannoilla mahtavaan ruokaan, majoitukseen sekä useimpina kuukausina vallitsevaan miellyttävään säähän. Näiden kaikkien seikkojen vuoksi tulet tuskin pettymään kierrellessäsi Chicagossa.

Vinkkejä

  • Jos sinulla on jo voimassaoleva Yhdysvaltain viisumi, sinun ei tarvitse hakea ESTA-lupaa
  • Tee hakemukset aina varhaisessa vaiheessa
  • Tarkista, että viisumisi tiedot pitävät paikkansa, ennen kuin poistut suurlähetystöstä

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa