Viisumi Bostoniin, Yhdysvaltain Massachusettsiin

Julkaistu: Oct 07, 2019, Muokattu: Nov 09, 2019 | Tunnisteet: ESTA, USA Visa

Viisumi Bostoniin, Yhdysvaltain Massachusettsiin

Johdanto

Joka vuosi useat matkailijat suuntaavat kohti Yhdysvaltoja ja sen tunnettuja kohteita, kuten New Yorkia, San Franciscoa, Orlandoa tai Los Angelesia. Nykyään yhä useampi turisti käy myös Bostonissa löytäen valtavasti hauskaa ja kiehtovaa tekemistä ja nähtävää tästä maailmanluokan kaupungista, jota arvostetaan suuresti historiallisten, tieteellisten ja kulttuuristen rikkauksiensa vuoksi.

ESTA-lupa vai Yhdysvaltain viisumi Bostoniin?

Saatat haluta tehdä varaukset matkaasi varten ajoissa, mutta ennen varausten tekoa on tärkeää selvittää, tarvitsetko Bostoniin matkustamista varten joko ESTA-luvan tai viisumin. Useimmat ihmiset eivät tiedä mitä eroa ESTA-luvalla ja viisumilla on, ja ESTA-luvan luullaan usein virheellisesti olevan viisumi. ESTA on verkkohakemusalusta, jonka avulla viisumivapauteen oikeutettu matkailija voi hakea sähköistä matkustuslupaa. ESTA on vaadittu matkustamiseen vuodesta 2009 lähtien. Jotta henkilö on kelpoinen saamaan ESTA-luvan, on hänen vähintäänkin oltava yhdestä viisumivapausohjelmaan osallistuvasta 40 maasta. Kun hakemus on täytetty onnistuneesti, hakija saa kahden vuoden luvan matkustaa Yhdysvaltoihin, kunhan jokainen yksittäinen käynti kestää korkeintaan 90 päivää. Viisumi sen sijaan on lakimääräinen lupa, joka mahdollistaa Yhdysvaltoihin saapumisen ja joka on pakollinen kaikille ulkomaalaisille. Yleisiä viisumityyppejä ovat B1-liikematkaviisumi sekä B2-turistiviisumi.

Sekä ESTA-lupa että viisumi sallivat yleensä maahan saapumisen useita kertoja, mutta joitakin viisumeita voi käyttää vain yhteen ainoaan maahantuloon. ESTA-luvan hakeminen on viisumivapausmaiden kansalaisille helppoa. Olosuhteiden muutosten vuoksi voi käydä niin, että matkailijan ESTA-lupa hylätään ensimmäisen hakemuskierroksen jälkeen. Jos ESTA-lupasi hylätään, voit kuitenkin hakea Bostoniin viisumia. Jos olet tehnyt ESTA-hakemuksessasi virheen, voit ottaa yhteyttä Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitokseen pyytääksesi hakemuksen muokkaamista. Sinun tarvitsee selittää selkeästi, miksi annoit kyseisen vastauksen, sekä pyrkiä selvittämään asia seuraavissa vaiheissa. Jos sinulla on voimassa oleva viisumi Bostoniin, voit matkustaa Yhdysvaltoihin sitä tarkoitusta varten, johon viisumi on myönnetty, eikä sinun tarvitse hakea ESTA-lupaa.

Bostonista

Boston on Massachusettsin osavaltion pääkaupunki ja sijaitsee Charles-joen suuaukolla kohdassa, jossa joki laskee Atlanttiin. Kaupunki on historiallisesti erittäin tärkeä amerikkalaisille ja maailmankuulu korkeakouluperinteistään, sillä se on ollut, ja on edelleen, Yhdysvaltain ja jopa maailman arvostetuimpien yliopistojen ja instituuttien kotipaikka. Näitä ovat muun muassa Harvardin yliopisto sekä Massachusetts Institute of Technology (MIT), jotka molemmat ovat siirtyneet nykyään Charles-joen toiselle puolelle läheiseen Cambridgeen.

Nähtäviä paikkoja

Tärkeän historiansa sekä kuuluisan korkeakoulutuksensa ja tieteellisen maineensa vuoksi Bostonissa ei ole pulaa mielenkiintoisista paikoista, joissa voit käydä.

Museot

The Boston Tea Party Ship and Museum on suosittu vierailukohde. Tutustu moniin tätä tärkeää Amerikan historiallista tapahtumaa koskeviin näyttelyihin ja esineisiin ja opi lisää siitä, miten Bostonin teekutsut saattoivat alulle Amerikan vallankumouksen. Muita vaikuttavia museoita ovat the Museum of Fine Arts, the Institute of Contemporary Arts ja the Science Museum.

Rannat

Vaikka Boston ei ole kovinkaan tunnettu rannoistaan, sieltä löytyy hyviä, turvallisia ja perheystävällisiä rantoja, kuten Revere Beach, jolla on kunnia olla myös Yhdysvaltain vanhin yleinen ranta. Dorchester Bayn rannikolta löytyy myös neljä vierekkäin sijaitsevaa rantaa, jotka tunnetaan kokonaisuutena nimellä South Boston Beaches, ja joista löytyy pehmeää ja puhdasta hiekkaa sekä näkymä läheisille Harbor-saarille.

Puistot ja eläintarhat

Bostonista löytyy paljon hienoja kaupunkipuistoja, jotka sopivat mahtavasti lapsille ja aikuisille. Boston Common, Jamaica Pond, Franklin Park Zoo ja New England Aquarium, jossa on yli 2 000 merieläinlajia, ovat mahtavia paikkoja, joissa voi kuluttaa jokusen tunnin.

Yöelämä

Erittäin näkyvän opiskelijaväestönsä ansiosta Bostonissa on runsaasti yökerhoja ja baareja. Bostonin yöelämä on täydessä vauhdissa iltayhteentoista mennessä. Useimmat baarit ja klubit menevät kiinni aamukahteen mennessä, mutta jotkut ravintolat ja pikabaarit pitävät ovensa auki, jotta ne ystävät, jotka eivät vielä ole valmiita laittamaan pillejä pussiin, voivat kokoontua.

Ilmasto

Koska kyseessä on kaupunkikohde, Bostonin sää ja ilmasto eivät ole turisteille yhtä olennainen seikka kuin esimerkiksi hiihtokohteessa. Paikalliseen ilmastoon kannattaa kuitenkin tutustua, jotta voit suunnitella matkasi paremmin sen perusteella, mitä haluat tehdä Bostonissa käydessäsi. Vuoden kylmin kuukausi on tammikuu, jolloin lämpötila voi olla kylmimmillään -21 °C ja korkeimmillaan -16 °C. Heinäkuu on kuumin kuukausi, jolloin lämpötila vaihtelee aina 18 °C-asteesta jopa yli 27 °C-asteeseen. Mitä sadepäiviin tulee, syyskuussa niitä on vähiten, noin 8 sadepäivää kuussa, verrattuna noin 9-10 päivään heinäkuussa ja noin 12 päivään maaliskuussa. Bostonin säässä on huomioitava myös lumi, sillä talvella lunta voi odottaa satavan noin 5-6 päivänä kuukaudessa. Lunta ei sada huhtikuusta lokakuuhun.

Boston on maailmanluokan kaupunki, josta sen asukkaat ovat syystäkin erittäin ylpeitä. He esittelevät hyvin mielellään kaupungin viehättäviä kohteita ja toivottavat kaikki vierailijat lämpimästi tervetulleeksi bostonilaiseen tapaan. Turisteilla on Bostonissa erittäin hauskaa ja he lähtevät kotiin tämän upean kaupungin tarjoaman kokemuksen rikastuttamina.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa