Tietojen paikkansapitävyys ESTA-lupaa haettaessa

Julkaistu: Dec 22, 2020, Muokattu: Dec 22, 2020 | Tunnisteet: ESTA-sovellus, Virhe ESTA: ssa

Johdanto

Matkailijat ovat entistä tietoisempia siitä, miten lentoyhtiöt, hotellit, viranomaiset ja muut matkailupalveluihin liittyvät toimijat keräävät tietoja verkossa. Monet matkustajat varaavatkin nykyään hotelleja ja muita palveluita valenimillä, peitenimillä ja muilla tarkoituksellisesti väärillä tiedoilla pitääkseen omat henkilötietonsa paremmin suojassa. Kun kyseessä on Yhdysvaltain matkustusluvat, kuten ESTA, on hakijoiden kuitenkin syytä olla tietoisia siitä, että virheellisten tai väärien tietojen antaminen voi johtaa ESTA-luvan käsittelyn viivästymiseen tai luvan hylkäämiseen.

Tietojen paikkansapitävyys ja vapaaehtoiset kentät

Voinko jättää pakollisia kenttiä tyhjäksi ESTA-hakemuksessa?

Et pysty jatkamaan ESTA-hakemuksen tekoa, jos pakollisia kenttiä jätetään tyhjäksi. Sinun on täytettävä kaikki lomakkeen kentät vaaditussa muodossa ja niiden merkkirajoitusten puitteissa, jotka lomakkeen varmennussäännöt määrittävät.

Mitkä kentät ovat vapaaehtoisia ESTA-hakemuksessa?

ESTA-hakemuksen vapaaehtoisia kenttiä ovat sosiaalisen median tilitiedot sekä työnimikkeesi. Kaikki muut kentät ovat pakollisia ESTA-hakemuksessa.  

Voinko syöttää hakemukseeni anonymisoituja tai muutoin virheellisiä tietoja?

Väärien tai virheellisten tietojen antaminen tarkoituksella ei välttämättä johda ESTA-hakemuksen hylkäämiseen, mutta se saattaa johtaa ESTA-hakemuksen käsittelyn pidentymiseen, jolloin käsittelyaika on usein jopa 72 tuntia. On kuitenkin todennäköistä, että väärät tiedot johtavat hylättyyn ESTA-hakemukseen.

Mikäli Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksella (CBP) ei ole riittäviä tietoja hakemustasi tarkasteltaessa, on todennäköistä, että ESTA-hakemuksesi hylätään. Voit tehdä hakemuksen uudelleen, jos olet tehnyt virheen ESTA-hakemuksessa.

Voinko kirjoittaa niihin kenttiin “unknown”, joihin minulla ei vielä ole tarkkoja tietoja?

Kyllä, voit kirjoittaa “ei tiedossa” useisiin kenttiin ESTA-hakemuksessa silloin, kun sinulla aidosti ei ole kyseisiä tietoja saatavilla. Voit käyttää lyhennettä “FNU”, eli etunimi ei tiedossa (first name unknown) kaikkiin hakemuslomakkeen etunimi-kenttiin. Vastaavasti voit käyttää “UNKNOWN” sukunimien, kaupunkien, henkilöllisyystunnusten, sähköpostiosoitteiden, Yhdysvalloissa sijaitsevien yhteyshenkilöiden ja muiden osoitetietoja pyytävien kenttien kohdalla.

Voit myös käyttää nollasarjaa syöttääksesi tietoja sellaisiin numeerisiin kenttiin, joihin sinulla ei vielä ole tarvittavia tietoja, kuten Yhdysvalloissa sijaitsevat yhteyshenkilön puhelinnumeroon.

Mitä jos nimessäni on erikoismerkkejä?

ESTA-hakijat, joiden passiin kirjatussa nimessä on erikoismerkkejä, voivat korvata merkit, joita ei esiinny amerikanenglannissa. Matkustajan passin koneellisesti luettava osio sisältää nimen kirjoitettuna yleismaailmallisella tavalla, ja tätä samaa oikeinkirjoitusmuotoa voidaan käyttää ESTA-hakemuksessa. Mikäli passin haltijan nimeä ei ole kirjattu yleismaailmallisesti luettavaan muotoon passin koneellisesti luettavassa osiossa, voi hän suorittaa seuraavat korvaukset:

  • ß,ß = ss
  • æ = a e
  • ö = oe
  • ü = ue
  • ë = e
  • ä = ae
  • Å = aa
  • ø = oe
  • ñ = n
  • ? = i j

Sukupuoleen liittyvät huomiot

Mitä syötän ESTA-hakemukseen, jos passissani ei ole määritetty sukupuoleksi “naista” tai “miestä”?

Tällä hetkellä ESTA-lomakkeella vastausvaihtoehtoina sukupuolta koskevaan kysymykseen ovat vain ”mies” ja ”nainen”. Jos passissasi sukupuoleksesi on ilmoitettu “X”, tähtimerkki tai jokin muu merkintä, katsotaan sinun olevan muunsukupuolinen passinhaltija. Muunsukupuolisia ESTA-hakijoita ohjeistetaan syöttämään se sukupuoli, joko mies tai nainen, kumpi heistä itsestä tuntuu olevan lähempänä heidän henkilökohtaista identiteettiään.  

Hylätäänkö ESTA-lupani, jos olen muunsukupuolinen?

Ei, ESTA-lupaasi ei hylätä passissasi ilmoitetun sukupuolen perusteella.

Mitä jos annan vastauksen, joka eroaa passissani ilmoitetusta sukupuolesta?

Jos virheellisesti syötät eri sukupuolen kuin passissasi on ilmoitettu, eli esimerkiksi syötät vastaukseksi “mies”, kun passissasi lukee “nainen”, tai toisin päin, on sinun haettava ESTA-lupaa uudelleen.

Yhteenveto

ESTA-hakijoiden on syytä olla tarkkoja ESTA-hakemuksen tiettyjen kenttien kanssa, jotka voivat aiheuttaa virheitä hakemuksessa. Nämä virheet voivat johtaa hylättyyn lupaan, joten hakijan on syytä varmistaa, että hän ymmärtää kaikki ESTA-kysymykset käyttämällä lisäaikaa hakemuksen täyttämiseen.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA