Syitä, joiden vuoksi ESTA-hakemus hylätään

Julkaistu: Oct 01, 2019, Muokattu: Oct 01, 2019 | Tunnisteet: ESTA Travel ei ole lupa, ESTA kielsi

Kielteinen vastaus ESTA-hakemukseen voi olla suuri pettymys. Älä kuitenkaan vaivu liiaksi epätoivoon, sillä voit edelleen hakea B1-liikematkaviisumia, B2-turistiviisumia tai B1/B2-vierailijaviisumiyhdistelmää. Miksi ESTA-hakemus sitten hylätään? ESTA-hakemuksen kielteiselle päätökselle, eli "Travel not Authorized" -päätökselle, kuten Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos sen virallisesti ilmaisee, on muutama yleinen syy. Hylkäykset johtuvat todennäköisimmin seuraavista asioista:

  1. Viivyit edellisellä käynnilläsi Yhdysvalloissa viisumisi tai viisumivapautesi sallimaa ajanjaksoa pidempään.
  2. Sinulla ei ollut työnteon sallimaa viisumia edellisellä käynnilläsi Yhdysvalloissa.
  3. Olet aiemmin hakenut viisumia tai viisumivapautta ja sinulle ei myönnetty lupaa saapua Yhdysvaltoihin.
  4. ESTA-hakemuslomakkeelle antamasi vastaukset olivat virheellisiä, kun niitä verrattiin Yhdysvaltain viranomaisten järjestelmiin.
  5. Annoit sellaisen passin tiedot, jonka olet ilmoittanut kadonneeksi tai varastetuksi, vaikka se todellisuudessa on hallussasi.
  6. Sinulla on rikosrekisteri, ja riippumatta vastauksestasi ESTA-hakemuslomakkeen 2. kysymykseen, sinulla on todettu olevan oikeuden antamia tuomioita.
  7. Sinulla on jonkun sellaisen nimi, joka on tehnyt nimissäsi rikoksen, tai olet joutunut identiteettivarkauden uhriksi.

On tärkeää huomioida, että pelkkä kelpoisuus ei anna sinulle lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla, eikä anna sinulle lupaa saapua Yhdysvaltoihin. Aiemman rikosrekisterisi tai maahanmuuttohistoriasi vuoksi et välttämättä saa lupaa matkustaa viisumivapausohjelman nojalla, eikä tämä tule muuttumaan missään olosuhteissa. Viranomaisten järjestelmä suorittaa useita tarkastuksia eri tietokannoissa varmistaakseen, että hakijat seulotaan kunnolla. Sinun hakemuksesi on hylätty, syystä tai toisesta. Ikävä kyllä Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusvirasto ei kerro syytä ESTA-hakemuksen hylkäämiselle, eikä se ole siihen velvollinen.

Jos ESTA-lupasi on hylätty, voit olla kelpoinen hakemaan B2- tai B1-viisumia Yhdysvaltoihin huvimatkailua, liikematkoja, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkua varten. Saadaksesi lisätietoja tai aloittaaksesi hakemuksen teon, käy osoitteessa https://usa-visas.com/