Pitäisikö minun hakea ESTA-lupaa ennen matkani varaamista?

Julkaistu: Dec 09, 2019, Muokattu: Dec 09, 2019 | Tunnisteet: ESTA-kysymykset, ESTA-hakemus

Johdanto

Viisumivapauteen oikeutetut Yhdysvaltoihin suuntaavat matkustajat voivat hakea ESTA-lupaa ennen matkojen tai hotellimajoituksen varaamista. Hakemuksen lähettämiseen ei vaadita tarkkoja matkapäiviä tai majoituksen tietoja, vaikkakin näiden tietojen antaminen saattaa auttaa matkustajan hakemuksen käsittelyssä.

En ole vielä varannut majoitusta, miten tämä vaikuttaa ESTA-hakemukseeni?

ESTA-hakijan on annettava vain yksi majoitusosoite Yhdysvalloissa, vaikka hän suunnittelisikin vierailevansa useissa kohteissa Yhdysvalloissa. Hotellin, aamiaismajoituksen tai muun majapaikan osoitteen syöttämisen pitäisi riittää yhteystiedoiksi Yhdysvalloissa sekä majoituspaikaksi, kunhan myös isännän tai johtajan nimi on ilmoitettu, mikäli kyseinen tieto on saatavilla.

Jos hakija sen sijaan ei mitenkään ole varma siitä, missä aikoo majoittua Yhdysvaltain matkansa aikana, hän voi syöttää tekstikenttiin “UNKNOWN” sekä numerokenttiin sarjan nollia.

Kun ESTA-lupasi on käsitelty ja hyväksytty, voit käydä päivittämässä Yhdysvalloissa sijaitsevan majoituksesi osoitteen hakemukselle.  

Minulla ei ole yhteyshenkilöä Yhdysvalloissa, mitä syötän hakemukseen?

Hakija voi syöttää ESTA-hakemuslomakkeen Yhdysvalloissa sijaitsevaa yhteyshenkilöä koskeviin kohtiin sanan “UNKNOWN” sekä käyttää numeroarvoina joukkoa nollia. Muutoin hakija voi mahdollisuuksien mukaan antaa Yhdysvalloissa sijaitsevan majoituksensa tai isäntänsä yhteystiedot.

Tarvitseeko minun varata lentolippu ennen hakemuksen lähettämistä?

Ei, ESTA-hakijan ei tarvitse varata lentoa ennen ESTA-luvan hakemista. ESTA-hakemus voidaan lähettää missä tahansa vaiheessa, myös silloin, kun matkustaja ei ole vielä suunnitellut matkaohjelmaansa Yhdysvaltoihin tarkemmin.

Yhteenveto

Yhdysvalloissa vieraileville voi olla hankalaa lyödä matkasuunnitelmia lukkoon kokonaan ennen ESTA-luvan tai viisumin saamista. Onneksi matkustaja voi silti hakea ESTA-lupaa ennen hotellin tai lentomatkan maksua, sillä hän voi antaa mahdollisen majoituspaikkansa osoitetiedot yhteyshenkilökseen Yhdysvalloissa sekä omaksi osoitteekseen Yhdysvalloissa oleskelun aikana.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA