Nevadan viisumi

Julkaistu: Sep 04, 2019, Muokattu: Jul 25, 2019 | Tunnisteet: USA Visa, USA: n viisumivaatimukset, Yhdysvaltain viisumihakemus

Johdanto

Tämä artikkeli tarjoaa tietoja ESTA-luvan tai viisumin saamisesta Nevadaan yksilöille, jotka ovat liike- tai huvimatkalla.

Yleistä viisumeista ja ESTA-luvasta

Ennen kuin saavut Nevadaan toisesta maasta, varmista, että ymmärrät viisumivapausohjelman (VWP) ja sen toimintaperiaatteet. Periaatteessa VWP antaa ohjelmassa mukana olevan maan kansalaisille mahdollisuuden matkustaa Nevadaan ilman viisumia korkeintaan 90 päiväksi, mutta näiden henkilöiden on täytettävä tietyt ehdot ennen matkustamista. Vaatimuksiin sisältyy biometrinen passi, joka on voimassa koko matkan ajan Nevadaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Voidakseen matkustaa ilman viisumia yksilön on myös saatava matkustuslupa sähköisen matkustuslupajärjestelmän kautta (Electronic System for Travel Authorization, ESTA) ennen ilma- tai merialukseen nousemista, matkattava hyväksytyllä kuljetusaluksella ja hänellä on oltava meno-paluulippu, josta on nähtävissä, että hänellä on paluulippu mistä tahansa Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevasta maasta.

Nevadaan voi saada myös turistiviisumin. Turistiviisumi tunnetaan myös B-luokan viisumina. Sinun on täytettävä DS-160-hakemuslomake ja hankittava passikuvan tapainen valokuva. Sinun tarvitsee myös varata haastattelu, joka pidetään yleensä Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä siinä maassa, jossa asut. Varatessasi ajan suurlähetystöön, sinun on maksettava DS-160-hakemusmaksu, joka on $160 USD, ja jota ei palauteta.

Kun suunnittelet matkaasi Nevadaan, muista, että et saa työskennellä yhdysvaltalaiselle työnantajalle matkustaessasi B-luokan viisumin tai viisumivapauden nojalla.

ESTA-viisumivapausohjelma (ESTA)

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) -viisumivapausohjelma on suunniteltu mahdollistamaan viisumivapausohjelmassa mukana olevien maiden passien haltijoille pääsy Yhdysvaltoihin ilman viisumin hakemista. Jokainen, joka aikoo vierailla Nevadassa korkeintaan 90 päivän ajan, joko liiketoimintaa, huvimatkailua, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkua varten, voi olla kelvollinen saamaan ESTA-viisumivapauden. ESTA-viisumivapaus on voimassa korkeintaan kaksi vuotta myöntämisajankohdasta tai matkailijan passin vanhenemiseen saakka, kumpi näistä tapahtuukaan aiemmin. Ollakseen kelpoinen ESTA-viisumivapausohjelmaan, henkilön on täytettävä muutamia lisävaatimuksia. Nämä ovat seuraavat:

Hyväksytyt liikematkasyyt

  • Konsultaatio liikekumppanin kanssa
  • Työ-, liike-, tiede- tai koulutustapaamiseen tai -konferenssiin osallistuminen
  • Koulutusjakso, joka kestää korkeintaan 90 päivää, ja josta ei saa rahallista korvausta (lukuun ottamatta oleskeluun liittyviä oheiskuluja)
  • Sopimusneuvottelut

Hyväksytyt huvimatkasyyt

  • Turismi ja vapaa-aika
  • Loma
  • Sukulaisten tai ystävien luona vierailu
  • Lääketieteellisen hoidon saaminen
  • Palvelu-, veljeskunta- tai sosiaalisten organisaatioiden tapahtumiin osallistuminen
  • Amatöörinä (ilman korvausta) osallistuminen urheilu-, musiikki- tai muihin kilpailuihin tai tapahtumiin
  • Osallistuminen viihdetarkoituksessa lyhyelle kurssille, josta ei saa opintoja tutkintoa varten, kuten nelipäiväinen maalauskurssi loman aikana

Matkasyyt, joita viisumivapausohjelma ei salli

  • Akateemiset opinnot, joista saa opintopisteitä tutkintoa varten
  • Palkallinen työnteko
  • Ulkomaalaisena toimittajana työskentely, oli kyseessä sitten TV, lehdistö, radio, elokuva tai muu tiedotusväline

Lisävaatimukset

  1. Vierailijoilla on oltava ESTA-säädösten mukainen lupa matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia joko huvi- tai liikematkatarkoituksessa (ESTA on Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston (DHS) sekä Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) automatisoitu verkkojärjestelmä, joka määrittää henkilön kelpoisuuden saapua Yhdysvaltoihin.)
  2. Vain hyväksytyllä meno-paluumatkalla meri- tai ilmateitse matkaavat yksilöt voivat saapua Yhdysvaltoihin ESTA-luvalla.
  3. Saadakseen ESTA-luvan henkilöllä ei saa olla aiempia kielteisiä päätöksiä rajalta, sillä jokainen, jonka aiempi Yhdysvaltain viisumipyyntö on hylätty, ei ole kelpoinen saamaan lupaa.
  4. Sinulla on oltava biometrinen passi.

Liikematkaviisumit, turistiviisumit ja vierailijaviisumit

Henkilöt, jotka eivät ole kelpoisia saamaan ESTA-viisumivapautta tai jotka suunnittelevat viipyvänsä Yhdysvalloissa pidempään kuin 90 päivää, tarvitsevat B2-turistiviisumin, B1-liikematkaviisumin tai B1-B2-vierailijaviisumin. Vierailijaviisumeilla on eri luokkia vierailun tarkoituksesta riippuen.

  • Luokka B1 - koskee henkilöitä, joiden matkan tarkoituksena on liiketoiminta, tapaaminen liikekumppaneiden kanssa tai kuolinpesän selvitys.
  • Luokka B2 - koskee vapaa-aikaa, turismia, lomia ja muita vierailusyitä.

Viisumin hakeminen

Viisumia haettaessa on toimittava tietyn toimenpidekaavan mukaisesti. Toimintamalli saattaa vaihdella riippuen asuinmaastasi.

  1. Ensin on täytettävä viisumihakemuslomake DS-160 verkossa. Kun hakemus on täytetty onnistuneesti, saavut vahvistussivulle. Sinun pitää tulostaa tämä sivu, sillä on oleellista, että tuot sen mukanasi haastatteluun.
  2. Toiseksi sinun on varattava haastattelu. Sinun pitää varata viisumihaastatteluaika asuinmaasi Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista. Tämän jälkeen sinun pitää odottaa suurlähetystön viisumivirkailijan puhelinsoittoa. Viisumitoimiston puhelinsoitolle ei ole määritetty tiettyä aikaa; puhelu voi tulla milloin tahansa ja riippuu eri tekijöistä, kuten viisumisi luokasta, sijainnistasi ja vuodenajasta. Tämän vuoksi viisumia suositellaan haettavaksi hyvissä ajoin.
  3. Ota mukaan vaaditut asiakirjat: a) voimassa oleva passi, b) DS 160 -lomakkeen vahvistussivu, c) kuitti hakemusmaksusta, d) hiljattain otettu kuva

Kun sinua on haastateltu, viisumivirkailija päättää, oletko kelpoinen. Viisumihaastattelusi lisäksi saatat joutua toimittamaan lisädokumentteja pyydettäessä, joten tähän kannattaa olla varautunut. Kun viisumisi on hyväksytty, sinun on maksettava sovellettava viisumin myöntöpalkkio; tämän jälkeen saat passisi ja viisumisi nopeasti.

Tietoja Nevadaan matkustamisesta

Suurin osa väestä saapuu ympäri maailman vierailemaan kansainvälisesti tunnetussa “maailman viihdepääkaupungissa”. Las Vegas, johon tällä ilmauksella viitataan, on erittäin arvostettu aikuisille suunnatun viihteensä, hienojen kasinoidensa, yökerhojensa ja ravintoloidensa ansiosta.

Suosittuja kasinoita, joissa vierailee paljon väkeä, ovat "The Mirage" rehevän trooppisen kasinonsa ansiosta, mutta myös sen purkautuvan tulivuoren vuoksi, joka pistää pystyyn ”tulta ja laavaa” sisältävän show’n joka ilta, sekä "Bellagio", joka on ylellinen lomakohde musiikin tahtiin tanssivine vesiputouksineen. Haluatko matkustaa toiseen maahan? Käy “The Venetian" -kasinolla, joka on italiateemainen lomakohde ja kasino, jossa voit ajella gondolilla Italian katujen halki! No, oikeastaan hotellin alueen läpi, joka on upea. Las Vegasissa löytyy joka nurkalta yksi monista “teemakasinoista”, joissa voit laittaa onnenkolikkosi hedelmäpelikoneeseen. Muista käydä myös katsomassa yksi monista esityksistä, joita Las Vegasissa on tarjolla, mukaan lukien suosittu veljen ja siskon laulunumero, joka tunnetaan nimellä "Donnie and Marie". Las Vegasin alueella on myös muuta tekemistä rahapelien, shoppailun sekä “syö niin paljon kuin jaksat” -noutopöytien lisäksi.

Loppusanat

Nevadassa riittää aavikkoa tutkailtavaksi. Ulkoilma-aktiviteetteja löytyy runsaasti: matkailija voi nauttia telttailusta, vaeltamisesta, kalastuksesta sekä veneilystä läheisellä Lake Mead -järvellä. Kaipaatko enemmän seikkailua? Voit lähteä kuumailmapallolennolle tai kokeilla Richard Petty's Rookie Experience -elämystä ja ajaa kilpa-autolla. Miten olisi vierailu suositun historiakanavan television-ohjelmaan "Pawn Stars"? Saatat bongata kuvausryhmän. Las Vegasissa ollessasi tarjolla on runsaasti muuta tekemistä rahapelien, esitysten, shoppailun ja yökerhojen lisäksi - jokaiseen makuun ja budjettiin jotakin.

Jos sinulla on  viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa

Tweets