Miten voin tarkistaa, onko ESTA-hakemukseni edelleen voimassa?

Julkaistu: Mar 26, 2019, Muokattu: Oct 15, 2022 | Tunnisteet: ESTA, ESTA-kesto, ESTA-voimassaolo

Tarkista olemassa olevien ESTA-hakemusten tila ennen Yhdysvaltoihin lentoa saadaksesi ESTA-hakemusnumerosi sekä luvan päättymispäivän. Voit tarkistaa ESTA-lupasi vanhenemisajankohdan, ESTA-kelpoisuuden sekä hakea ESTA-numeron helposti täyttämällä lomakkeen hakijan passin tiedoilla sekä etu- ja sukunimellä. Saat tietoosi ESTA-lupasi tilan, hakemusnumeron sekä päättymispäivän, mikäli hakemuksesi on edelleen voimassa. ESTA-hakemuksen voimassaolotarkastuksen tuloksia on viisi mahdollista ”tilaa”:

ESTA Application Not Found - ESTA-hakemusta ei löytynyt

“Application Not Found”, eli tulos, jossa hakemusta ei löytynyt, johtuu usein siitä, että hakija on antanut väärät tiedot alkuperäisessä ESTA-hakemuksessaan ja tämän vuoksi oikeiden ja virheellisten biometristen tietojen välille ei ole muodostunut yhteyttä. Biometrisiä tietoja ovat esimerkiksi hakijan nimi, passin maa, passin numero sekä passin myöntämis- ja vanhentumispäivät. Vaihtoehtoisesti tämä tila voi johtua myös siitä, että ESTA-hakemuksen tilan tarkastamiseen tarkoitetulle lomakkeelle on annettu virheelliset tiedot. “Application Not Found” voi myös johtua siitä, että nykyistä tai aiempaa ESTA-hakemusta ei ole olemassa.

ESTA Application Expired - ESTA-hakemus vanhentunut

Jos ESTA-hakemus on vanhentunut, sinun on haettava uutta lupaa ennen Yhdysvaltoihin matkustamista. ESTA-hakemuksia ei voi uusia, vaan uusi hakemus on lähetettävä käyttäjän nykyisillä tiedoilla.

ESTA Application Pending - ESTA-hakemus on käsittelyssä

Tämä tarkoittaa, että hakemuksesi on lähetetty hiljattain ja on Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) tarkastelussa. Tämä ei tarkoita, että ESTA-hakemuksesi tullaan hylkäämään, vaan pelkästään sitä, että turvatarkastuksia suoritetaan vielä lisää. Sinun on odotettava noin 72 tuntia, jotta hakemuksestasi annetaan lopullinen päätös. Muista ottaa tämä huomioon matkasuunnitelmiesi kohdalla.

ESTA Authorization Approved - ESTA-lupa myönnetty

Tämä tarkoittaa, että olet saanut luvan matkustaa Yhdysvaltoihin. Huomioi päättymispäivä sekä ESTA-hakemuksen numero ja varmista, että ESTA-lupasi on voimassa ennen kuin lähdet Yhdysvaltoihin. Pidä myös mielessäsi, että vaikka ESTA-hakemuksesi on edelleen hyväksytty, se ei tarkoita, ettei Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) voisi kumota lupaa. Tämän vuoksi matkailijoita kehotetaan tarkistamaan ESTA-lupansa tila lähtöpäivänä.

ESTA Application Not Authorized - ESTA-lupaa ei myönnetty

Tämä tulos näkyy silloin, kun ESTA-hakemuksesi on käsitelty etkä ole saanut lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP) nojalla. Voit kuitenkin edelleen hakea B-2-turistiviisumia. Voit lukea lisää ja hakea viisumia Yhdysvaltoihin seuraavasta linkistä: https://travel.state.gov/content/travel.html

Otathan huomioon, että jos olet tehnyt virheen ESTA-hakemuksessasi, sinun on lähetettävä ESTAn tekniselle tuelle sähköpostia noudattamalla täältä löytyviä ohjeita: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Voit myös soittaa ESTAn tekniseen tukeen numerossa +1 202-344-3710 saadaksesi selville, onko hakemuksesi virhe korjattavissa.

ESTA-hakijan on syytä tarkistaa hakemuksensa tila nähdäkseen ESTA-luvan päättymispäivän sekä saadakseen ESTA-hakemusnumeron voidakseen varmistua siitä, että hän voi edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ilman, että hänen tarvitsee lähettää toista hakemusta tai maksaa lisää saadakseen luvan, jota ei välttämättä tarvita.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa