Miten päivitän ESTA-hakemuksen?

Julkaistu: Nov 11, 2019, Muokattu: Nov 11, 2019 | Tunnisteet: Päivitetään ESTA, Virhe ESTA

Johdanto

ESTA-hakemuksen päivittäminen varmistaa sen, että CBP on ajan tasalla matkasuunnitelmiin tai muihin matkustamiseen liittyviin tietoihin tulleista muutoksista. Mikäli et päivitä tai tarkasta ESTA-hakemuksesi tilaa ennen lähtöäsi, saattaa ongelmia esiintyä Yhdysvaltain rajalla tai ennen lähtöä Yhdysvaltoihin. Hakemukseesi liittyvän maksun tila määrittää sen, mitä tietoja ESTA-hakemuksesta voi päivittää.

Mitä tietoja ESTA-hakemuksesta voi päivittää ennen maksun suorittamista

Kaikki hakemuksen tietokentät passin numeroa ja passin myöntänyttä maata lukuun ottamatta ovat päivitettävissä ennen sähköisen matkustuslupahakemuksen lähettämistä maksuineen. Pystyt tarkastamaan ja vahvistamaan passin numeron ja passin myöntäneen maan, mutta et pysty muokkaamaan näitä kenttiä. Jos olet syöttänyt passin numeron tai passin myöntäneen maan väärin, sinun on lähetettävä uusi ESTA-hakemus oikeilla tiedoilla. Uutta ESTA-hakemusta lähettäessäsi sinua saatetaan pyytää vahvistamaan, että haluat korvata aiemman hakemuksesi.

Mitä tietoja ESTA-hakemuksesta voi päivittää maksun suorittamisen jälkeen

ESTA-hakemus käsitellään yleensä välittömästi maksun käsittelyn jälkeen, jonka jälkeen hakemukselle annetaan yksi kolmesta tilasta: “Authorization Approved” (lupa myönnetty), ”Travel Not Authorized” (lupaa ei myönnetty) tai ”Pending” (käsittelyssä).

Myönnetyt tai käsittelyssä olevat luvat – myönnetyissä tai käsittelyssä olevissa luvissa voi muokata ainoastaan hakijan sähköpostiosoitetta sekä hakijan osoitetta Yhdysvalloissa oleskeltaessa.

Hylätyt luvat – hakemusta ei voi muokata millään tapaa. Sinun on joko lähetettävä uusi hakemus korjatuilla tiedoilla, tai jos teit virheen kelpoisuuskysymyksissä 2-9, voit ottaa yhteyttä ESTA-tiimiin tehdäksesi muutoksen ja korjataksesi ESTA-hakemuksella olevan virheen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ESTA-hakemuksen päivittämisestä

Sain uuden passin ESTA-luvan saamisen jälkeen, mitä minun pitäisi tehdä?

Jos ESTA-luvan hakemiseen käyttämäsi passi on vaihtunut, vanhentunut, kadonnut tai varastettu, sinun on aloitettava hakemusprosessi alusta ja haettava uutta matkustuslupaa.

Syötin passin numeron, myöntämisajankohdan tai vanhenemisajankohdan väärin ESTA-hakemukseeni. Miten voin korjata asian?

Kaikilla hakijoilla on mahdollisuus tarkistaa antamansa tiedot ja varmistaa niiden paikkansapitävyys ennen hakemuksen lähettämistä. Voit tehdä muutoksia hakemukseen ennen maksun suorittamista. Tämä koskee kaikkia tietoja passin numeroa ja passin myöntänyttä maata lukuun ottamatta.

Unohdin antaa toisen nimeni ESTA-hakemukseen, mitä minun pitäisi tehdä?

Jos toinen nimesi ei näy hakemuksessasi kohdassa “etunimet”, sinun tarvitsee hakea uutta ESTA-lupaa.

Voinko päivittää ESTA-hakemukseni, jos nimeni on muuttunut avioliiton tai avioeron myötä?

Jos henkilökohtaiset tietosi ovat muuttuneet mistä tahansa syystä, esimerkiksi jos nimesi on vaihtunut ennen lähtöäsi Yhdysvaltoihin, sinun on haettava uutta ESTA-lupaa.

Tarvitseeko minun päivittää ESTA-hakemukseni, jos minut on hiljattain tuomittu rikoksesta?

Mikäli rikos-, maahanmuutto- tai huumehistoriaa koskevien ESTA-kelpoisuuskysymysten vastaukset eivät enää pidä paikkaansa, sinun on haettava uutta ESTA-lupaa käyttäen tietoja, jotka heijastavat nykyistä tilannettasi parhaiten.

Minun pitää päivittää hakemukseni voidakseni muokata sitä, mutta olen unohtanut hakemukseni numeron. Mitä teen?

Voit saada hakemusnumerosi tarkistamalla ESTA-lupasi tilan ja syöttämällä lomakkeelle kaikki pyydetyt tiedot hakemusnumero-kohtaa lukuun ottamatta. Tarvitset seuraavat tiedot tilan tarkastamiseen:

  • Passin numero
  • Syntymäaika
  • Passin myöntänyt maa
  • Passin myöntämisajankohta
  • Passin vanhenemisajankohta

Järjestelmä kertoo hakemuksesi numeron ja ohjaa sinut sivulle, jossa voit muokata hakijan sähköpostiosoitetta sekä hakijan osoitetta Yhdysvalloissa oleskelun aikana.

Yhteenveto

ESTA-hakemuksen pitäminen ajan tasalla pienentää ongelmien todennäköisyyttä Yhdysvaltoihin matkattaessa. ESTA-hakijan tietojen huolellinen tarkastaminen takaa sen, että hakemus hyväksytään nopeasti ilman tarpeettomia viivästyksiä tai uusintahakemuksia. Mikäli hakijalla on uusi passi, uusi nimi tai kelpoisuuteen on tullut muutoksia, on haettava uutta ESTA-lupaa. Tämän vuoksi matkailijan on syytä varautua hakemaan uutta ESTA-lupaa vähintään 72 tuntia ennen lähtöään Yhdysvaltoihin.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA