Mitä ESTA-hakemuksen tila “Vireillä” tarkoittaa?

Julkaistu: Oct 02, 2019, Muokattu: Mar 11, 2020 | Tunnisteet: ESTA, ESTA-hakemus vireillä

Jos ESTA-hakemuksesi tilana on ”pending”, se tarkoittaa että Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) tarkastaa lomakkeelle antamiasi tietoja. Saat yleensä tiedon hakemuksesi lopullisesta päätöksestä 72 tunnin sisällä, mutta voit myös tarkistaa ESTA-hakemuksesi tilan täältä: Tarkista ESTA-tila.

Miksi ESTA-hakemuks on käsittelyssä jopa 72 tuntia?

On tavanomaista, että ESTA-hakemuksia merkitään ylimääräisiä turvatarkastuksia varten. Käsittelyssä oleva ESTA-hakemus merkitsee, että hakemuksesi käsittelyyn tarvitaan lisätarkastuksia, ja tällä varmistetaan, että et aiheuta turva- tai maahanmuuttoriskiä. Yleensä CBP ohjeistaa odottamaan 72 tuntia ennen lisätietojen pyytämistä, mutta suurin osa ESTA-hakemuksista ratkaistaan 48 tunnin kuluessa. Sinulla ei kuitenkaan ole lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin sinä aikana, kun ESTA-hakemuksesi on käsittelyssä.

Mitä jos käsittelyssä oleva ESTA-hakemukseni hylätään?

Jos ESTA-lupasi hylätään, saat ilmoituksen asiasta sähköpostilla sekä tiedot Yhdysvaltain viisumin hakemisesta. CBP:n tyypillisessä vastauksessa on linkki seuraavalle sivustolle turisti-, läpikulku- tai liikematkaviisumin hakemista varten: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Sinulta veloitetaan nimellinen $4 käsittelymaksu, jos hakemuksesi hylätään.

Mitä jos käsittelyssä oleva ESTA-hakemukseni hyväksytään?

Jos ESTA-hakemuksesi hyväksytään, saat matkustuslupasi numeron joko sähköpostilla tai voit tarkistaa numeron tarkistamalla ESTA-hakemuksesi tilan täältä: Tarkista ESTA-tila. Tämän luvan myötä voit matkustaa Yhdysvaltoihin, kunhan ESTA-lupaasi ei peruta muista syistä, kuten olosuhdemuutoksista hakemukseesi liittyen.

On kulunut yli 72 tuntia ja hakemukseni on edelleen käsittelyssä, mitä teen?

Jos kävisi niin epätodennäköisesti, että ESTA-hakemuksesi on edelleen käsittelyssä 72 tunnin jälkeen, ota yhteyttä CBP:hen saadaksesi tietää, onko hakemus ratkaistu. Vaihtoehtoisesti voit lähettää uuden hakemuksen.

ESTA-viisumivapauden ‘Application Pending’ -tila (hakemus käsittelyssä) voi luoda Yhdysvaltoihin suuntaavalle matkailijalle stressaavan tilanteen, sillä hän ei voi olla varma siitä, sallitaanko hänen saapua maahan rajalla. Jotta siis voidaan välttää viime hetken muutokset matkasuunnitelmiin, matkailijoita kehotetaan hakemaan ESTA-lupaa varhaisessa vaiheessa ja varmistamaan, että lupa pysyy voimassa aina lähtöpäivään saakka tarkistamalla ESTA-hakemuksen tilan täältä: Tarkista ESTA-tila.

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa