Mikä on ESTA-hakemuksen numero?

Julkaistu: Oct 14, 2019, Muokattu: Jan 07, 2020 | Tunnisteet: ESTA-esitys, ESTA-hakemusnumero

Johdanto

ESTA-hakemuksen numero määritetään, kun hakemus lähetetään Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitokselle (CBP). Hakemusnumero on ainutlaatuinen tunniste, jota CBP käyttää matkustajaprofiilien tunnistamiseen. ESTA-hakemuksen numero on aakkosia ja numeroita sisältävä 16 merkin ketju. Merkkijono on sattumanvarainen eikä se edusta hakijan ominaisuuksia millään tapaa. Hakemusnumerolla ei itsessään voi saada hakijan tietoja, mutta passin numeron ja syntymäajan kanssa sitä voidaan käyttää olemassa olevan ESTA-hakemuksen tilan tarkistamiseen.

Mikä on ESTA-luvan numeron tarkoitus?

Kyseinen numero linkittää hakijan profiilin tiedot digitaalisesti, mukaan lukien hänen passinsa tiedot, henkilötiedot, matkaa koskevat tiedot sekä muita tietoja. ESTA-hakemuksen numeroa käytetään myös matkustajan lupanumerona, kun hakemus hyväksytään. Näin ollen hyväksytyillä ESTA-hakemuksilla hakemuksen ja luvan numero on sama. Mikäli ESTA-hakemus hylätään, ei ESTA-hakemuksen numeroa liitetä hyväksyttyyn ESTA-hakemukseen, vaan numeron tilaksi jää “matkustuslupaa ei annettu (Travel Not Authorized”). Olemassa olevan ESTA-hakemuksen tilan voi tarkistaa verkossa.

Mitkä ovat ESTA-luvan statukset?

ESTA-luvan statuksia, joita hakija saattaa kohdata tarkistaessaan ESTA-luvan voimassaoloa, on useita. Jos tila on “Payment Pending”, tarkoittaa se, että hakemusta ei ole vielä lähetetty Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusvirastolle (DHS) käsiteltäväksi. Hakijan tarvitsee siis suorittaa hakemusmaksu, jotta hakemus käsitellään. Mikäli ESTA-hakemusta ei makseta seitsemän päivän sisällä, hakemus vanhenee eikä siihen pääse enää käsiksi. Tällöin on lähetettävä uusi hakemus.

Mistä tiedän, onko ESTA-lupani numero aito?

Voit vahvistaa minkä tahansa saadun ESTA-luvan tilan käymällä ESTA-lupahakemuksen tilan tarkastamiseen tarkoitetulla sivulla. Jos hakemuksen tilaksi tulee “No Application Found”, ei hakemusta ole olemassa ja sinun on haettava ESTA-lupaa.

Yhteenveto

ESTA-hakemuksen numero on tärkeä yhdistävä tekijä, joka liittää yhteen hakemuksesi Yhdysvaltoihin saapumisesta viisumivapausohjelman nojalla, passisi sekä henkilötietosi ja matkasi tiedot. Hakijoita kehotetaan ottamaan ESTA-hakemuksen numero muistiin, jotta luvan tilan voi tarkistaa ennen Yhdysvaltoihin matkustamista.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa