ESTA-sivuston ongelmat

Julkaistu: Aug 07, 2019, Muokattu: Aug 07, 2019 | Tunnisteet: ESTA-sivuston ongelmat, ESTA-sovellus

ESTA-sivuston ongelmat ovat harvinaisia, mutta turhauttavia niiden matkailijoiden kannalta, joilla on tiukka aikataulu. Missä tahansa verkkojärjestelmässä esiintyy teknisiä ongelmia, varsinkin sellaisissa, joiden käyttäjämäärä on suuri. Vaikka ESTA-järjestelmän käytettävyysaika on yli 99 %, Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) suorittaa tarvittavat päivitykset ESTA-sivustolle yleensä viikonloppuisin, useimmiten lauantaiaamuisin GMT-aikaa.

ESTA-sivuston käyttökatkot voivat kestää aina tunnista kymmeneen tuntiin. Ikävä kyllä nämä katkot saavat aikaan sen, että matkailijan on mahdoton saada lupaa tulevalle matkalleen Yhdysvaltoihin. Jos sinulla on ongelmia ESTA-sivuston kanssa tai teknisiä vaikeuksia, kokeile seuraavaa:

a) tyhjennä selaimesi välimuisti

b) palaa ESTA-sivustolle

c) kokeile tehdä hakemus uudelleen

Jos yllä olevista vaiheista ei ole apua, kokeile tehdä hakemus toisella internet-selaimella, tietokoneella tai jopa toisesta paikasta, kuten töistä tai muusta paikasta, jossa on turvallinen ja vakaa internet-yhteys. Hakija voi kokeilla myös 3G-, 4G- tai 5G-verkkoon liitettyä mobiililaitetta hakemuksen jättämiseen. Mikäli näistä vinkeistä ei ole apua, ota yhteyttä lentoyhtiöösi tai laivayhtiöösi saadaksesi apua

CBP suorittaa päivityksiä ESTA-sivustolla useista eri syistä. Päivitykset ovat tarpeen, jotta voidaan varmistaa ESTA-järjestelmän takana piilevän tekniikan täysi toimivuus. Tämä pitää sisällään myös sen varmistamisen, että maksujärjestelmät, hakijan tietojen tallennus, tietojen tarkastukset sekä muut toiminnot kykenevät vastaamaan ympäri maailmaa tulevien matkailijoiden jatkuviin vaatimuksiin sekä huomioimaan mahdolliset turvallisuusseikat, joita Yhdysvalloissa vieraileviin matkailijoihin liittyy. Päivitys saattaa esimerkiksi sisältää lisäkenttiä maksusivulle luottokorttimaksujen varmentamiseksi, tai hakemuslomakkeen lisäkenttiä, joissa pyydetään tietoa matkailijan aiemmista käynneistä muualla kuin Yhdysvaltain alueella.

Hakija, joka ei jatkuvasti halua palata tarkastamaan ESTA-sivuston tilaa, voi tehdä hakemuksen kolmannen osapuolen kautta niin, että hänen tietonsa tallennetaan ja lähetetään viranomaisjärjestelmään kun ESTA-sivusto on jälleen täysin toiminnassa, vaikkakin tämä maksaa yleensä enemmän, ja matkailija ei välttämättä halua kärsiä lisäkuluja.

ESTA-sivuston katkojen arvaamattomuuden vuoksi matkailijoita neuvotaan hakemaan ESTA-lupaa muutamaa viikkoa ennen lähtöään Yhdysvaltoihin. Ei ole mitenkään tavatonta, että hakemus saa tilakseen “Pending” (käsittelyssä), jolloin käsittelyyn voi kulua jopa 72 tuntia ennen kuin hakemus ratkaistaan. Siksi matkailijan pitäisi siis lähettää ESTA-hakemuksensa vähintään 72 tuntia ennen lähtöään Yhdysvaltoihin.

Lopuksi tärkein seikka: matkailijan on syytä olla jättämättä ESTA-luvan hakemista viime hetkeen. Matkailija, joka hakee ESTA-lupaa vain 72 tuntia ennen lähtöään Yhdysvaltoihin, ottaa riskin siitä, että kohtaakin pettymyksen. Matkaan liittyvien ongelmien välttämiseksi matkailijan kannattaisi siis hakea ESTA-lupaa vähintään viikkoja, jos ei jopa kuukausia, ennen lähtöään Yhdysvaltoihin. Tällöin voidaan huomioida myös se mahdollisuus, että hän joutuukin hakemaan Yhdysvaltain viisumia, jos hänen ESTA-lupansa hylätään.

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa