Suosituimmat kaupungit Amerikassa

Julkaistu: Dec 07, 2021, Muokattu: Dec 07, 2021 | Tunnisteet: COVID-19, ESTA matkailulle

Amerikan Yhdysvalloissa on tuhansia kaupunkeja, joissa miljoonat ihmiset ympäri maailman vierailevat joko turistina tai työasioissa. On kuitenkin pieni joukko kaupunkeja, joiden erityislaatuinen olemus, maisemat, historia, talouskasvu tai muut ainutlaatuiset piirteet erottuvat joukosta. Alla on muutamia suosituimpia matkakohteita Amerikassa.

New York City, New York

New York on Yhdysvaltain suosituin kaupunki. Manhattan, joka tunnetaan myös nimellä Iso Omena, on yksi maailman suurimmista talous- ja kulttuurikeskuksista Wall Streetin ja Broadway-teattereiden ansiosta. New York tunnetaan kaupunkina, joka ei koskaan nuku. Kaupunki pitää sisällään useita maailman ikonisimmista ravintoloista, ostoskeskuksista, kaupunginosista ja museoista. Nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa vapaudenpatsas, Metropolitan Museum of Art, Times Square, Empire State Building ja Central Park. New York on edelleen suosittu matkakohde turistien, sijoittajien ja jopa työtä etsivien keskuudessa.

Los Angeles, Kalifornia

Tämä enkelien kaupunkinakin tunnettu kaupunki on erittäin kuuluisa matkakohde ympäri maailmaa tulevien matkailijoiden keskuudessa. Los Angeles on maailman viihde- ja luksuskiinteistöjen keskus, puhumattakaan siitä, että se toimii kotina julkkiksille, maineelle ja mammonalle. Lukuisilla maailmankuuluilla museoilla ja puistoilla, rannoilla sekä kaupunginosilla, kuten Hollywood ja Beverly Hills, on ollut suuri vaikutus kaupungin maineeseen. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Hollywood Hills, ikoninen Hollywood-kyltti, Hollywood Walk of Fame, Universal Studios Hollywood, Walt Disney Concert Hall ja monia muita.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas on Nevadan Mojave-aavikon suurin kaupunki. Kaupunki tunnetaan ympäri maailman kasinoistaan ja kirkkaista valoistaan, sekä maailmanluokan hotelleista, näyttelyistä, teemapuistoista, museoista ja useista muista vapaa-ajan keskuksista. Las Vegasin lempinimi maailman viihdepääkaupunkina johtuu sen laajasta valikoimasta erilaisia viihdepalveluita. Tämä kaupunki on pitkään ollut suosittu matkakohde uhkapelaamista, ostoksia, yöelämää, urheilutapahtumia, polttareita, häitä, viikonloppureissuja ja jopa perheiden automatkoja varten.

Washington DC

Tämä kaupunki tunnetaan siitä, että se on Amerikan pääkaupunki. Sen lisäksi, että se on toimiva hallinnollinen kaupunki, on se myös viehättävä turistikohde, kansainvälinen metropoli, ja sen Amerikan historiallinen aarreaitta on vailla vertaansa. Washington DC pitää sisällään monia museoita ja monumentteja, jotka on omistettu Yhdysvaltain perustajille, presidenteille ja jopa sellaisille kansalaisille, jotka ovat vaikuttaneet Amerikan historiaan. Näitä ovat muun muassa Jeffersonin muistomerkki, Lincolnin muistomerkki, Vietnamin veteraanien muistomerkki, II maailmansodan muistomerkki, Washingtonin monumentti, useat uskomattomat Smithsonian-museot, John F. Kennedy Center for the Performing Arts sekä Valkoinen talo.

San Francisco, Kalifornia

San Francisco on toinen suosittu kaupunki Yhdysvalloissa. Suuri osa sen maineesta johtuu sen monivivahteisesta ruokakulttuurista, viileästä meri-ilmastosta, jyrkistä kukkuloista, rennosta taitelijakulttuurista, pastellinsävyisistä viktoriaanisista kodeista sekä Alcatrazin saaresta. Tämä kaupunki tarjoaa monia ulkoilma-aktiviteetteja läheisissä lähiöissä. Miljoonat turistit ja työmatkailijat käyvät San Franciscossa joka vuosi.

San Diego, Kalifornia

San Diegossa on yli 110 kilometriä rantoja, minkä vuoksi se on suosittu kohde miljoonien paikallisten ja kansainvälisten turistien keskuudessa. Kaupungista löytyy maailmanluokan kohteita perheille, kuten San Diegon eläintarha, SeaWorld San Diego sekä lähellä sijaitseva LEGOLAND California. Yksi Amerikan suurimmista viihdekokoontumisista, San Diego Comic-Con International, järjestetään San Diegossa ja vetää puoleensa suuren joukon väkeä kaupunkiin joka vuosi.

San Diegosta on myös tullut yksi Yhdysvaltain nopeimmin kasvavista kaupungeista kukoistavan liikemaailmansa myötä. Start-up-yritykset ja huipputeknologiayhtiöt ovat aloittaneet toimintansa tässä kaupungissa, sillä lukuisien yliopistojen ja ammattioppilaitosten ansiosta kaupunki tarjoaa suuren määrän korkeakoulutettua työvoimaa. Kaikki nämä seikat tekevät San Diegosta suositun kohteen turisteille, rantojen ystäville ja nuorille ammattilaisille.

Chicago, Illinois

Chicago on yksi Yhdysvaltain suurimmista ja väkirikkaimmista kaupungeista. Kaupunki sijaitsee Lake Michiganin rannalla. Järveltä puhaltava voimakas tuuli on antanut kaupungille sen lempinimen ‘Windy City’, tuulinen kaupunki. Kaupunki tunnetaan laajalti jazz-musiikistaan ja improvisaatiokomediastaan. Teattereissa ympäri kaupunkia tarjotaan livemusiikkia. Chicago tarjoaa myös monipuolisen ravintolakulttuurin, ikonisia pilvenpiirtäjiä ja muita arkkitehtuuriluomuksia, sekä useita puistoja ja museoita.

Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia on yksi Amerikan historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista. Maan ensimmäinen sairaala, eläintarha, pörssi ja kirjasto ovat sijainneet tässä kaupungissa. Philadelphia oli myös maan ensimmäinen pääkaupunki. Philadelphian historiallisimpiin paikkoihin kuuluvat muun muassa Eastern State Penitentiary, Independence Hall ja Liberty Bell.

Philadelphia on käynyt läpi suuria muutoksia vuosien mittaan, eikä kaupunki ole enää niin teollinen. Nykyään kaupungista löytyy maailman suurin maisemoitu puisto, Fairmount Park. Kaupunki tarjoaa myös enemmän ulkotaideteoksia kuin mikään muu kaupunki Yhdysvalloissa. Kaupunki on suosittu myös työnhakijoiden keskuudessa, sillä alueella sijaitsee useita suuria yrityksiä.

Seattle, Washington

Monet tuntevat tämän kaupungin nimellä Emerald City, smaragdikaupunki. Tämä johtuu kaupungin rehevistä ikivihreistä metsistä. Yhtenä maan suurista satamakaupungeista kävijät saavat kokea sekoituksen rantanäkymiä ja risteilyitä. Seattle tunnetaan myös kahvistaan. Pike Place Market on yksi Amerikan vanhimmista ja kuuluisimmista maatilatoreista. Myös ikoninen Space Needle löytyy Seattlesta, ja kaupungin musiikkiskene on eloisa. Kyseessä on myös yksi Yhdysvaltain parhaista teknologiakaupungeista, sillä kaupunki on kukoistava ympäristö start-up-yrityksille.

Miami, Florida

Miami on yksi Yhdysvaltain käydyimmistä kaupungeista. Tämä kaupunki tunnetaan aurinkoisesta säästään, hiekkarannoistaan, palmupuistaan, eksoottisesta elämäntavasta ja latinalaisamerikkalaisesta kulttuurista. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista bilekaupungeista, ja kävijöille on tarjolla runsaasti erilaisia yöelämävaihtoehtoja. Miami on myös suosittu kohde autoharrastajien keskuudessa, varsinkin kesällä, jolloin kaduilla näkee luksusautoja ja klassikkoautoja. Kun kaikki tämä laitetaan yhteen, saadaan turistikohde, joka on ehdottomasti vierailemisen arvoinen.

Yhteenveto

Amerikassa on tuhansia kaupunkeja. Jotkut niistä tarjoavat kuitenkin matkailijoille toisia enemmän ilmaston, aktiviteettien, maamerkkien, kulttuurin, ruokakulttuurin tai jonkun muun eroavaisuuden ansiosta. Yllä listatuista kymmenestä kaupungista pitäisi löytyä ainakin yksi tai kaksi sellaista, jotka tarjoavat kävijälleen nautinnollisen elämyksen seuraavalla Yhdysvaltain visiitillä.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa