ESTA-luvan maksaminen

Julkaistu: Nov 18, 2019, Muokattu: Nov 18, 2019 | Tunnisteet: VWP, ESTA-maksu

Johdanto

ESTA-hakemuksen maksu on suoritettava verkossa seitsemän päivän sisällä hakemuksen lähettämisestä, muutoin hakemus vanhenee ja on lähetettävä uusi hakemus. ESTA-hakemuksia ei käsitellä, ennen kuin kunkin hakemuksen maksu on suoritettu.

Maksutavat

ESTA-luvan voi maksaa monella eri maksutavalla. Tällä hetkellä hyväksytyt tavat ovat Visa® Debit, Visa® Credit, MasterCard® Debit, MasterCard® Credit, American Express®, Discover®, Diner’s Club, Maestro® tai JCB®. Maksun voi suorittaa vain verkossa, maksun suorittaminen puhelimitse, shekillä tai tilisiirrolla ei siis ole mahdollista.

Maksun turvallisuus

Maksut käsitellään PCI DSS -standardin (Standard Payment Card Industry – Data Security Standard) kansainvälisten vaatimusten mukaisesti. Suurimmat maksukorttiyritykset ovat määrittäneet nämä standardit asiakkaidensa henkilötietojen suojaamiseksi. Kaikki selaimestasi sivustolle maksua varten siirrettävät tiedot siirretään turvallisen ja salatun HTTPS-yhteyden kautta. Sivusto ei siis tallenna korttien tietoja.

Maksuvirheet

ESTA-maksuissa voi esiintyä virheitä monista eri syistä, kuten esimerkiksi virheellisten kortti- tai laskutustietojen vuoksi, pankin tai luottokorttiyhtiön käsittelyvirheen vuoksi, tai jostakin muusta syystä johtuvan hylkäyksen vuoksi. Hakija voi kohdata maksuvirheen, joka liittyy ESTA-hakemuksia käsittelevän sivuston tai hakijan oman selaimen, tietokoneen tai internet-palveluntarjoajan teknisiin ongelmiin. Jos kohtaat maksuvirheen ja olet tarkastanut maksulomakkeen kenttiin täyttämäsi tiedot, kokeile käyttää toista maksukorttia, siirtää varoja pankkiisi tai suorittaa maksu luottokorttitilillesi. Mikäli maksuongelma ei ratkea, voit ottaa yhteyttä luottokorttiyhtiöösi tai pankkiisi luotto- tai debit-kortin takaa löytyviä yhteystietoja käyttäen saadaksesi lisätietoja ongelman ratkaisemiseksi.

ESTA-hakemuksen päivittäminen maksun suorittamisen jälkeen

Kun ESTA-hakemuksen maksu on suoritettu, ainoat muokattavissa olevat kentät ovat Yhdysvaltain majoituksen osoite sekä hakijan sähköpostiosoite. Siksi hakijan pitäisikin tarkistaa hakemuksensa tiedot perusteellisesti ennen maksun suorittamista. Lisäksi passin numeroa ja passin myöntänyttä maata ei voi muuttaa missään vaiheessa hakemuksen lähettämisen jälkeen, edes ennen maksua. Mikäli hakija syöttää vääriä tietoja näihin kenttiin, hänen on lähetettävä uusi hakemus oikealla passin numerolla tai passin myöntäneellä maalla. Hakijoiden on syytä olla tietoisia myös ESTA-hakemuksen päivittämistä koskevista rajoituksista.

Yhteenveto

Maksamalla ESTA-hakemuksen maksun 7 päivän sisällä hakemuksen lähettämisestä varmistat, että et joudu tuhlaamaan aikaasi uuden hakemuksen täyttämiseen. Koska hakemuksen hyväksynnässä voi kestää jopa 72 tuntia, hakijan on syytä lähettää hakemus hyvissä ajoin ennen lähtöään Yhdysvaltoihin.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa matkailijoille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin meritse tai ilmateitse loma-, liike- tai kauttakulkumatkalle alle 90 päivän ajaksi.

Hae ESTA-lupaa

Tweets