Viisumi San Franciscoon, Yhdysvaltain Kaliforniaan

Julkaistu: Aug 12, 2019, Muokattu: Jul 25, 2019 | Tunnisteet: USA Visa, ESTA

Viisumi San Franciscoon, Yhdysvaltain Kaliforniaan

Johdanto

Kysy keneltä tahansa San Franciscossa käymisestä, ja hyvin todennäköisesti väki mainitsee Golden Gate -sillan tai Alcatrazin. Tämä 870 000 ihmisen kaupunki, joka sijaitsee 130 neliökilometrin alueella San Franciscon lahden ympärillä, on kuitenkin myös paljon muuta. Tästä oppaasta saat yleiskäsityksen turistiaktiviteeteista sekä tietoa, jota tarvitset San Franciscon viisumia varten.

ESTA vai Yhdysvaltain viisumi San Franciscoon?

Vaikka useimpien maiden kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin saapuakseen San Franciscoon, ohjelmassa mukana olevien maiden kansalaiset voivat saapua korkeintaan 90 päivän ajaksi huvimatkailua tai tiettyjä palkattomia liiketoimintoja varten ilman viisumia viisumivapausohjelman (VWP) nojalla. Turvallisuustason lisäämiseksi Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusvirasto (DHS) vaatii kuitenkin, että jokaisen, joka haluaa saapua Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman perusteella, on ensin varmennettava kelpoisuutensa sähköisenä matkustuslupana (Electronic System for Travel Authorization, ESTA) tunnetun järjestelmän kautta. Kattava lista ohjelmassa mukana olevista maista on verkossa DHS:n julkaisemana.

ESTA-luvan ja viisumin väliset erot

ESTA ei ole viisumi. Se on turvallinen palvelu, jonka avulla VWP-hakijat voivat täyttää ja lähettää vaaditun lomakkeen verkossa käsittelymaksun kera. Tämän jälkeen järjestelmä tarkistaa, onko hakija tosiaankin kelpoinen, ja mikäli näin on, hänelle myönnetään ESTA-lupa (voimassa kaksi vuotta, tai mikäli passi vanhenee tätä aiemmin, passin vanhenemiseen saakka). ESTA vahvistaa pelkästään hakijan kelpoisuuden saapua maahan viisumivapausohjelman nojalla huvimatkailua tai palkatonta liiketoimintaa, kuten konferenssiin osallistumista varten. Kaikki muu toiminta, kuten työ, opiskelu, avioliitto tai pysyvä asuminen vaatii soveltuvan viisumin, jonka myöntää Yhdysvaltain suurlähetystö tai konsulaatti. Vaikka matkan tarkoitus on huvimatkailu, on ESTA-luvan ja viisumin välinen ero merkittävä. Esimerkiksi vierailijaviisumia voidaan jatkaa ilmoitettua kestoa pidempään, kun taas viisumivapausohjelman kanssa tämä ei ole mahdollista. Viisumin omaavien vierailijoiden ei tarvitse hakea ESTA-lupaa, ja suosittelemme vahvasti, että jokaisen matkailijan, jolla on oikeus saapua maahan VWP:n nojalla, mutta joka ei ole varma siitä, onko hänen suunnittelemansa toiminta kyseisen ohjelman nojalla sallittua, kannattaa ennemmin hakea San Franciscoon sopivaa viisumia.

Kulttuuri

Suuri osa San Franciscon värikkäästä hippejä, kukkaisvoimaa, vapaata rakkautta sekä psykedeelistä rock-musiikkia sisältävästä historiasta sekä alueen huumemaailma on vahvasti näkyvissä ympäri kaupungin. Nykyään San Franciscossa on kuitenkin kyse ennen kaikkea huipputeknisistä aloittelevista yrityksistä, Piilaaksosta, China Town -alueesta, kansainvälisestä ruokakulttuurista, historiallisesta arkkitehtuurista, raitiovaunuista sekä nykyaikaisista nähtävyyksistä.  

San Franciscoon saapuminen:

Koska San Francisco sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla, suora lento Iso-Britanniasta San Franciscon kansainväliselle lentokentälle kestää hieman yli 11 tuntia. Monet jakavat kahden viikon loman useampaan osaan, pysähtyen muutamaksi päiväksi kahteen tai kolmeen eri kohteeseen ennen perille saapumistaan.

Kaupunki on vain 21 kilometrin päässä lentokentältä ja sinne pääsee helposti hotellien sukkulabusseilla, taksilla tai kaupungin ripeällä raideliikenteellä, joka lähtee kansainväliseltä terminaalilta.

Liikkuminen San Franciscossa:

Oli yöpymispaikkasi missä päin kaupunkia tahansa, liikkuminen ympäriinsä on helppoa ja nopeaa. Jos haluat päästä paikasta toiseen vauhdilla, valitse taksi tai metro, myös kaupungin bussit kulkevat usein ja ovat edullisia. Mäkiä pullollaan olevassa San Franciscossa käytäessä raitiovaunuilla kulkeminen on kuitenkin suosituinta.

Missä San Franciscossa kannattaa käydä:

Ehdoton käyntikohde on yksi nykymaailman seitsemästä ihmeestä, Golden Gate -silta. Vaikka voit ajaa sillan yli taksilla, 2,7 kilometrin matkan kävely tai pyöräily sillan yli korostaa tämän rakennustekniikan urotyön valtavuutta.

Käy opastetulla kierroksella Alcatrazissa. Jos haluat pistää vielä paremmaksi, tällä aavemaisella saarella menneiden aikojen haamujensa kanssa järjestetään myös yökierroksia.

Uskomatonta kyllä, seuraava ehdotuksemme on koko kaupungin kaikkien nähtävyyksien vierailluin kohde, ja syykin siihen on selvä. PIER 39 Fisherman’s Wharfilla Beach Streetillä tarjoaa upeat rantanäkymät kahdessa tasossa, merileijonia ottamassa aurinkoa ihmisen tekemillä saarilla, ravintoloita, kahvila-baareja, viihdettä, shoppailua sekä Aquarium of the Bay -akvaarion. Varaa aikaa kokonainen iltapäivä.

Kiinnostava alue on myös neljän neliökilometrin kokoinen Crissy Field. Täällä sillan lähellä sijaitsevassa puistossa on ranta, ravintoloita sekä kalastuslaitureita, ja se on hyvin suosittu paikallisten keskuudessa rentoa oleskelua, koiran ulkoilutusta ja hölkkäämistä ajatellen.

Käy China Townissa sen historian, vilkkaan ilmapiirin, arkkitehtuurin ja kiinalaisten ravintoloiden vuoksi.

Graffititaiteesta kiinnostuneiden kannattaa käydä Mission Street -kierroksella. Kaksi korttelia värikkäitä seiniä ja rakennuksia, jotka on omistettu graffititaiteelle.

The California Academy of Sciences tarjoaa jotakin kaikenikäisille. Luonnonhistoriamuseon, akvaarion, planetaarion ja pingviiniyhdyskunnan myötä tämä paikka suorastaan kuhisee mielenkiintoista tekemistä.

Nähtäviä paikkoja on runsaasti, mutta jossakin kohtaa on syötävä.

Lounas ja päivällinen San Franciscossa:

Vaikka hotellit saattavatkin ruoan suhteen tarjota kaiken tarvitsemasi, on aina kiva lähteä ulos syömään paikallisten tavoin. Matkatessa kannattaa nauttia pieni lounas. Ike’s Place The Castrossa tekee voileipiä, jollaisia et koskaan aiemmin ole nähnyt. Sam’s Anchor Cafe Tiburonissa tarjoaa brunssia ja hampurilaisia, sekä mahtavia kalaruokia. Washington Squarella sijaitseva Mama’s tekee köyhiä ritareita viidellä eri tavalla, munakkaita, Benedictin munia sekä mausteisia italialaisia makkaroita. Ferry Buildingistä sen sijaan löytyy ravintoloita ja ruokakojuja, jotka miellyttävät nirsoimpiakin.

Illalla voit käydä esimerkiksi Coquetassa ja nauttia perinteistä espanjalaista ruokaa lahdelle levittäytyvän näkymän kera.

Nob Hill Cafe on erikoistunut perinteiseen italialaiseen ruokaan ja paikassa alkaa käydä kuhina viiden aikoihin iltapäivällä.

The Gracias Madre tarjoaa meksikolaiseen tapaan valmistettuja kasvis- sekä vegaanisia aterioita.

Yhteenveto

Vaikka Floridan (hyvin samankaltaiset) teemapuistot vetävät edelleen puoleensa runsaasti turisteja, on San Franciscossa jotakin aivan ainutlaatuista. Sen historia (niin mennyt kuin nykyinen), sen sijainti lahdella, sen arkkitehtuuri, sen kulttuuri ja sen ruoka tekevät siitä suosikkikohteen niille, jotka haluavat tutustua aitoon amerikkalaiseen kaupunkiin.

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA