Kuinka kauan ESTA-luvan hyväksyminen kestää?

Julkaistu: Nov 15, 2022, Muokattu: Nov 15, 2022 | Tunnisteet: ESTA-hakemusaika, ESTA-lomake, ESTA Kesto

Johdanto

ESTA-hakemus käsitellään verkossa välittömästi ja suurin osa hakemuksista hyväksytään minuutin kuluessa siitä, kun ne on lähetetty. Joissakin tapauksissa päätös voi kuitenkin kestää jopa 72 tuntia. Kun ESTA-hakemus on hyväksytty, käyttäjä saa ilmoituksen verkkoselaimen tai sähköpostin välityksellä. Hyväksymisilmoitus sisältää hakemuksen ja lupanumeron, ESTA-luvan vanhenemispäivän sekä muita hakijan tietoja, joita hakemuksen lähettämisen yhteydessä on annettu.

Tutkimus ESTA-lupien käsittelyajoista

Vuonna 2019 tehty tutkimus ESTA-lupien käsittelyajoista näytti, että 92 % hakemuksista hyväksyttiin 4 tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Loput 8 % olivat “odottavia” hakemuksia ja niiden käsittely vei 1–72 tuntia enemmän. Todennäköisyys sille, että ESTA-hakemuksen käsittelyyn vaadittiin yli 24 tuntia, oli noin 5 %.

Myös hylättyjä ESTA-hakemuksia tarkasteltiin tutkimuksessa. Todennäköisyys ESTA-hakemuksen hylkäämiselle, eli päätökselle “Travel Not Authorized”, oli noin 2,5 %. Tekijä, joka todennäköisimmin johti hylkäävään päätökseen, oli “kyllä”-vastaus johonkin ESTA-hakemuksen kelpoisuuskysymyksistä. Nämä kelpoisuuskysymykset koskevat terveydentilaa sekä rikos-, maahanmuutto- ja matkustushistoriaa. Muita ESTA-luvan hylkäämiseen vaikuttavia tekijöitä olivat useat kansalaisuudet tai hakijan tietojen ristiriitaisuus Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) tarkistamien tietojen kanssa. Hakija, jonka ESTA-lupa hylätään, voi silti pystyä hakemaan Yhdysvaltain viisumia.

ESTA-lupien käsittelyaikoihin vaikuttavat tekijät

Käsittelyssä viiveitä aiheuttavat tekijät liittyivät usein CBP:n järjestelmien teknisiin ongelmiin tai ongelmiin maksunkäsittelyssä, joka saattoi johtua hakijan valitsemasta maksutavasta tai CBP:n käyttämistä järjestelmistä maksujen käsittelyssä. Siksi hakijoita neuvotaan tarkistamaan ESTA-hakemuksen tila, jos hakemuksen tilasta ei ole tullut tietoa 24 tunnin sisällä lähettämisestä.

Lisäksi jos ESTA-sivuston kanssa on ongelmia, on viiveiden todennäköisyys ESTA-hakemuksen käsittelyssä suurempi. Verkkosivuongelmat ratkaistaan yleensä 4–8 tunnin kuluessa, mutta siitä huolimatta hakemus suositellaan tekemään varhaisessa vaiheessa odottamattomien ongelmien välttämiseksi.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa